FORSVAR

PST advarer før stor konferanse i Tromsø

PST vil være til stede under konferansen Arctic Frontiers med flere medarbeidere da de mener noen av deltakerne kan ha andre hensikter.

– Det er en risiko for at man kan bli kontaktet av representanter for utenlandsk etterretning på en slik konferanse, sier Gunnar Fugelsø, leder for PST i Troms.
– Det er en risiko for at man kan bli kontaktet av representanter for utenlandsk etterretning på en slik konferanse, sier Gunnar Fugelsø, leder for PST i Troms. Gorm Kallestad
28. jan. 2023 - 11:39

Totalt er det over 800 personer som er påmeldt på konferansen.

Ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er det grunn til å anta at noen av disse deltakerne har andre hensikter enn rent faglig påfyll:

– Det er en risiko for at man kan bli kontaktet av representanter for utenlandsk etterretning på en slik konferanse. Vi ber deltakerne om å være årvåkne, sier Gunnar Fugelsø, leder for PST i Troms til Nordlys.

Dette er ikke første gang PST er på konferansen. Sammen med Troms politidistrikt har de i flere år samarbeidet med konferansen. I år er konferansen spesielt aktuell, med den spente sikkerhetspolitiske situasjonen globalt som bakteppe.

Dette er derimot første gangen at de skal være åpent til stede.

– Vi vil være til stede med flere medarbeidere. Mer presis enn det kan jeg ikke være, sier Fugelsø til avisen.

Foreløpige tall fra Arbeidstilsynet viser at 26 personer døde mens de var på jobb i fjor. Det er én mindre enn i fjor. Hele 25 av dem var menn.
Les også

96 prosent av dem som døde på jobb i fjor var menn

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.