OFFSHORE

Prøven bestått

29. jan. 2002 - 16:55

Ved laboratoriet på Kårstø har flerfasepumpe-prosjektet, som er en del av Demo 2000, fått teste utstyret på reelle medier med forskjellige gass- og væskeblandinger (TU 1/2002).

- Dette er en drøm som har blitt oppfylt. Prosjektet hadde ikke vært mulig uten et initiativ som Demo 2000 med delfinansiering fra staten, oss som levereandørbedrift og fra Statoil og Hydro. Statens bidrag er en nødvendig drivkraft for innovasjon og nytenking for norsk leverandørindustri, sier administrende direktør Bjørn Ottar Wille i Kværner Eureka.

Statoil utvider K-lab

Statoil har store planer for ytterligere utvidelser av K-lab. - Her skal aktører i oljeindustrien få enledning til å teste utstyr under så reelle betingelser som mulig. Vi kan kjøre tester for utstyret med relativt store trykk. Sammen med Hydros testsløyfe i Porsgrunn har norsk industri det som trengs for å videreutvikle og få fram nytt utstyr, sier avdelingleder Thomas Mannes i Statoil.

I alt 810 millioner er brukt på prosjekter i Demo 2000-sammenheng. Statens bidrag er 220 millioner, industriens omtrent det samme, mens oljeselskapene har tatt det resterende. - Vår oppgave er å være en bru mellom forskning og utvikling og kommersialisering. Nå gjenstår det å få komme ut i reelle pilotprosjekter på sokkelen, understreker prosjektkoordinator Morten Wiencke i Demo 2000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.