BLOG

Programmer til Android for det meste gratis

Ett år etter at Google åpnet Android Market er det nå omtrent 20 000 tilgjengelige programmer for telefonen. Og langt de fleste programmene i Android Market er helt gratis.Ifølge tall fra AndroLib er 62.2 priosent av programmene gratis å laste ned og installere. Motsetningen er Apples App Store hvor forholdet er motsatt: 77 prosent av programmene koster penger. Så skal det selvsagt bemerkes at App Store har over 100 000 programmer tilgjengelig.

Marius ValleMarius ValleJournalist
16. des. 2009 - 10:49

For Android-brukere er dette likevel en hyggelig utvikling. Android-utviklere ser ut til å følge Linux-verdenens filosofi om åpen og gratis programvare.

Det kan kanskje virke som en dårlig deal for Android-programutviklerne, men realiteten er ifølge Pinch Media at få tjener penger på Apples App Store. I snitt tjener programvareutviklerne 8500 dollar per program. Men langt de fleste programvareutviklerne tjener langt mindre enn dette. Pinch Media hevder at App Store er "topptung", altså at det først og fremst er de som selger programmene som er listet som de mest populære i App Store som tjener penger.

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Via: Engadget.com

Kilder: Androlib.com, CIO.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.