KARRIERE

Priset for studiekvalitet

PRISET: Statssekretær Kyrre Lekve flankert av prisvinnerne. Fra venstre professor Nina K. Vøllestad (UiO), professor Kristin Heggen (UiO), Lekve, førstelektor Geir Maribu (HiST) og programansvarlig Svend Andreas Horgen.
PRISET: Statssekretær Kyrre Lekve flankert av prisvinnerne. Fra venstre professor Nina K. Vøllestad (UiO), professor Kristin Heggen (UiO), Lekve, førstelektor Geir Maribu (HiST) og programansvarlig Svend Andreas Horgen. Bilde: Dag Yngve Dahle
Dag Yngve Dahle
12. apr. 2011 - 15:30

Årets utdanningskvalitetspris, som ble delt ut i Oslo i dag, går i år til to prisvinnere.

Delt pris

Den ene av de heldige er Høgskolen i Sør-Trøndelag ved avdeling for informatikk og e-læring, som får prisen for prosjektet “Rom for læring”.

Essensen i prosjektet er hvordan de har tatt i bruk IKT i undervisningen og slik skapt et nytt "rom" for læring.

Universitetet i Oslo ved Det medisinske fakultets avdeling for helse og samfunn får prisen for prosjektet “Transformasjon av vitenskapelige tenke-, arbeids- og vurderingsformer i masterutdanning”.

Essensen her er hvordan de ansvarlige har innlemmet forskningsmessige metoder i undervisningsopplegget til masterstudiet.

Det knytter seg betydelig prestisje til prisen, som i år ble delt ut for 11. gang. Kyrre Lekve, statssekretær i Kunnskapsdepartementet, sto for selve utdelingen.

Honnør

– Høgskolen i Sør-Trøndelag får honnør for å ha skapt en ny type infrastruktur som stimulerer aktiv deltakelse fra studentene. De har slitt med lavt oppmøte og frafall, men dette prosjektet har bidratt til å endre det. Det har ført til større trivsel og bedre motivasjon, sier Lekve.

Om prisen til Universitetet i Oslo sier han følgende:

– Dette er et studium som er blitt løpende evaluert gjennom syv år. Det har gitt kvalitet. Komiteen roser de ansvarlige for en forskningsinspirert pedagogikk og en forskningspreget læringskultur, sier Lekve.

Fikk pris for studiekvalitet

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.