DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Presis Vegdrift stikker av med Kristiansand-kontrakten: - En spennende jobb

Mesta har hatt sitt å stri med av all slags vær og nedbør i denne kontrakten. Her riksvei 9 nord for Kristiansand i oktober 2017.
Mesta har hatt sitt å stri med av all slags vær og nedbør i denne kontrakten. Her riksvei 9 nord for Kristiansand i oktober 2017. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
3. mai 2019 - 13:37

Presis Vegdrift er tildelt driftskontrakt 1003 Kristiansand, får Veier24 bekreftet fra byggeleder Bjørn Atle Tjelta i Vegvesenet i dag.

– Kun den formelle signaturen på kontrakten gjenstår, sier han til Veier24.

Kristiansand-kontrakten er en av de store og langvarige kontraktene i årets tildelinger av driftskontrakter. Den har fem års varighet for riksvegene og er på hele åtte år for fylkesvegene. Presis Vegdrift ga en pris på 729 millioner kroner, og Vegvesenets kontrollregning har ikke resultert i endringer, får Veier24 opplyst.

Mesta, som har kontrakten fram til og med august i år, leverte et tilbud på drøye 892 millioner kroner. Og det er svært usannsynlig at Mesta finner det verdt å klage på avgjørelsen.

– Om andre ønsker den risikoen; værsågod!

Da tilbudene på kontrakten ble kjent i midten av mars i år, hadde direktør Arne Roald Larsen i Mesta følgende kommentar til Veier24: – Risikoen har vært altfor høy for oss i den kontrakten. Om andre entreprenører ønsker å ta den risikoen, så sier vi: Værsågod!
 
Flere perioder med ekstremvær de siste årene gjorde veidriften i Kristiansandkontrakten til en kostbar affære for Mesta.

Presis vegdrift: - Kjempespennende

– Blir dette en spennende kontrakt, daglig leder Eivind Iden i Presis Vegdrift?

– En kjempespennende kontrakt, også værmessig.

– Hvor sikre er dere på priser og beregninger?

– De er vi sikre på, definitivt. 

 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.