ELBIL

Porsche tilbakekaller 43.000 elbiler

Porsche tilbakekaller 43.000 elbiler av typen Taycan over hele verden som et føre var-tiltak. 1.300 av dem blir tilbakekalt i Norge.

Det er meldt om problemer med tap av kjørekraft, ifølge bilprodusenten. Det er mulig at kjøremekanismen i enkelte tilfeller feilaktig og sporadisk vil skru seg av.
Det er meldt om problemer med tap av kjørekraft, ifølge bilprodusenten. Det er mulig at kjøremekanismen i enkelte tilfeller feilaktig og sporadisk vil skru seg av. Foto: Eirik Helland Urke
3. juli 2021 - 15:57

Det er meldt om problemer med tap av kjørekraft, ifølge bilprodusenten. Det er mulig at kjøremekanismen i enkelte tilfeller feilaktig og sporadisk vil skru seg av.

Det er ikke meldt om ulykker eller skader knyttet til feilen. Man kan fortsatt trille til siden, og bremsene fungerer.

Feilen ble oppdaget på interne testkjøringer og har så langt bare blitt oppdaget i noen få biler.

– Vi vil tilbakekalle 1.368 biler i Norge, sier Morten Scheel, Norges-sjef for Porsche, til E24.

Alle som blir berørt, vil bli kontaktet innen kort tid for å få oppgradert programvaren. Selve oppgraderingen vil ta rundt en times tid, ifølge Scheel.

Taycan-modellen var den første elektriske Porschen og ble presentert for offentligheten i september 2019. Startprisen er på rundt 750.000 kroner mens den dyreste koster nærmere 1,7 millioner kroner.

For en knapp måned siden ble det fullstendig kaos da det kom store mengder snø på Østlandet. Nå er det duket for mer snø, men ikke av samme omfang. Utfordringer kan det likevel fort bli.
Les også

Kan bli snøkaos igjen – kollektivselskapet i Oslo lover at de er forberedt denne gangen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.