KARRIERE

Populære fagkurs videreføres

2. jan. 2007 - 12:31

– Fagkursene står fortsatt sterkt i NITO. Så lenge vi har relevante og matnyttige fagkurs å tilby, får vi oppslutning fra dag én, sier avdelingsleder Bjørn Olsen i NITO Kompetanse til Teknisk Ukeblad.

NITO tilbyr årlig 130 kurs som samler noe over 3500 deltakere, og ikke alle er NITO-medlemmer. De siste årene har kursvirksomheten gitt en omsetning på om lag 16 millioner kroner.Fag og økonomi

Fagkurset i reparasjons- og feilfinningsteknikk handler om bruk av instrumenter i feilfinningsarbeidet. Kurset tar spesielt for seg hvordan oscilloskopet nesten er et universalt hjelpemiddel. De som vil utvide sin kompetanse på dette feltet ytterligere, kan ta et videregående kurs i feilsøking innen elektronikk.

Kurs med tilknytning til energiverksbransjen får også stor oppslutning. Det samme gjelder økonomi for ingeniører, som har vært fulltegnet både om våren og høsten.

– Én ting er at ingeniører ønsker rent faglig påfyll, men vi ser også et behov for kunnskap som er nyttig i andre sammenhenger, sier Olsen.Modifikasjon i vekst

I år arrangerer NITO for tiende gang Modifikasjonskonferansen i Stavanger i uken før påske. Modifikasjonsmarkedet på norsk sokkel er i sterk vekst og endring. Presset på leverandørene gjør at operatørselskapene i økende grad henvender seg direkte til mindre leverandører med spesialkunnskap.

– Modifikasjonskonferansen i fjor var en veldig stor suksess og samlet flere hundre deltakere. Arrangementet har vokst. Den eneste grunnen til at det ikke har vokst til himmels, er at folk har det travelt og mange ikke har tid til å delta, sier Bjørn Olsen.Seksjon for boring

Et hovedtema på Modifikasjonskonferansen 2007 er hvordan oljeselskapene definerer sin kontraktsfilosofi og hvilke konsekvenser dette får for særlig mindre og mellomstore leverandører.

Som vanlig skal representanter for de seks største operatørselskapene gi markedsbildet. I år er konferansen dessuten utvidet til å omfatte både offshore, landanlegg og modifikasjoner relatert til boring. For første gang blir det en egen seksjon for boring og modifikasjoner, et årlig milliardmarked som blir stadig mer omfattende.Oppdaterer på bredbånd

Bjørn Olsen fremhever også Bredbåndskonferansen, som i fjor ble holdt på Gardermoen i november. Målgruppen er alle som har behov for en oppdatert oversikt over den tekniske og markedsmessige utviklingen innen bredbåndsteknologi i Norge. NITO står som arrangør sammen med Norsk Nettverksforum. Til høsten arrangeres konferansen på ny.

– I fjor samlet den 150 personer. Vi skal prøve å få Bredbåndskonferansen som en fast del av vårt program. Den er viktig som et tilbud til folk i IKT-bransjen, sier lederen for NITO Kompetanse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.