IT

Popcorn Time gjør det enda enklere å se filmer gratis

Lanserer «pirat-Netflix» i nettleseren.

Bilde: Skjermdump
19. mai 2015 - 20:06

Det kontroversielle strømmeprogrammet Popcorn Time har nå kommet i en ny versjon som lar deg se filmer gratis rett i nettleseren din.

Tjenesten heter popcorninyourbrowser.net, og tar Netflix-imiteringen et steg videre ved at man ikke trenger å laste ned et eget program på PC-en for å se filmene.

Bakgrunn: – Popcorn Time er som Netflix for pirater

I gråsonen

Det betyr at den i utgangspunktet svært brukervennlige tjenesten har blitt enda et hakk enklere å bruke. Dette kan gjøre fremtiden enda skumlere for de som eier det opphavsrettsbeskyttede materialet.

Popcorn Time befinner seg nemlig dypt inne i gråsonen av hva som er lovlig og ikke. Ved hjelp av Bittorrent-teknologi lar den brukerne laste ned og dele opphavsbeskyttet materiale mellom seg uten noen form for registrering eller betaling.

Det hersker liten tvil om at personen som først laster opp, og dermed tilgjengeliggjør en film, gjør noe ulovlig. Samtidig er det stor uenighet rundt håndhevingen av lovverket som sier noe om opp- og nedlasting etterpå. Spesielt når det gjelder mellomlagrede filer.

Hele debatten rundt Popcorn Time kan du få med deg i denne artikkelen.

Innsikt: Kan vi kutte ut kringkasting og kun strømme fra nett?

Ingen mellomlagring, ingen VPN?

Forskjellen på Popcorn time og tradisjonell piratkopiering, gjennom blant annet The Pirate Bay, er at filmene og seriene kun mellomlagres, for så å slettes etter at man har sett dem.

Nå hevder likevel flere nettsteder at nettleser-versjonen ikke produserer filer på harddisken din i det hele tatt. Dette kan være gode nyheter for brukerne som ikke ønsker å bli tatt. Samtidig tilbyr den ikke seere å gjemme seg bak en VPN, slik man kan i det nedlastbare Popcorn Time-programmet, ifølge Business Insider.

Les også: «Pirat-Netflix» støtter nå Apple TV

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.