IT

Politikerne skjønner ikke IT

- Denne loven er foreldet i det øyeblikket vi vedtar den, sa Trine Skei Grande da Stortinget behandlet åndsverksloven i 2005. Ingen politikere visste hva en mp3 var.
- Denne loven er foreldet i det øyeblikket vi vedtar den, sa Trine Skei Grande da Stortinget behandlet åndsverksloven i 2005. Ingen politikere visste hva en mp3 var. Bilde: Tore Stensvold
Mona StrandeMona StrandeJournalist
26. mars 2009 - 08:47

Medieteknologien har løpt fra politikerne. Når de etter lang behandling endelig får laget en ny lov eller regel, har den allerede gått ut på dato fordi teknologien har løpt fra dem, melder NRK.

– Vi klarer ikke helt å følge med. Det gjør at at vi ikke kommer igang med lovreguleringer i tide. Et godt eksempel på det er problemet med ulovlig fildeling. Ingen politikere i verden har klart å løse det, heller ikke Stortinget, sier Ulf Erik Knudsen (Frp), som sitter i Stortingets kulturkomité.

Hva er mp3?

Venstres Trine Skei Grande minner om forrige behandling av åndsverksloven i 2005:

– Ingen i kulturkomiteen visste den gang hva en mp3-spiller var, eller hva en mp3-fil var, og det er klart at man da vil få et lovverk som vil bære preg av det, sier Grande til NRK.

Les også:

Dropp teknologivalgene

Hun mener politikerne må fokusere på hvilke rammer teknologien skal ha, og at den må få utvikle seg innenfor disse rammene.

Det går ikke an å gjøre politiske vedtak på hvilken teknologi vi skal benytte oss av.

Ola Lånke (KrF) sier det er veldig få av politikerne som interesserer seg for medieteknologi, og at det er vanskelig å følge med innenfor et område hvor utviklingen går med lynets hastighet.

Les også: Klart for BankID på mobilen

Les også: Ny krangel om bakkenettet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.