Politiet får nytt verktøy som skal stanse råkjørere

I mars tar Utrykningspolitiet UP og politidistriktene i bruk en ny lasermåler for å stoppe råkjørere. Måleren LaserCam 4 både filmer og måler hastigheten til fartssynderne.

Utrykningspolitiet og politidistriktene får nå nye laserverktøy som de håper skal gi bedre rettssikkerhet.
Utrykningspolitiet og politidistriktene får nå nye laserverktøy som de håper skal gi bedre rettssikkerhet. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum/NTB
6. feb. 2024 - 08:12

I alt 200 nye fartsmålere er kjøpt inn og skal fordeles blant UP-patruljer og politidistriktene, melder TV 2. Lasermåleren har en rekke nye funksjoner.

– Blant annet har den kamera som viser måleområdet, slik at man kan kvalitetssikre målingene. Kameraet gjør det også mulig å dokumentere målingen med bilde eller video. Algoritmen som benyttes i instrumentet, gir svært nøyaktige resultater, opplyser Politiets fellestjenester.

UP-sjef Knut Smedsrud mener videofunksjonen er svært viktig med tanke på rettssikkerheten.

– Politiet kan vise dokumentert måling i en eventuell rettssak, i tillegg til tjenestepersonens forklaring, forklarer han.

Rekkevidden til den nye laseren er også vesentlig bedre med en maksimal måleavstand på 2,4 kilometer, men politiet har valgt å sette måleavstanden på 30 til 500 meter, noe som gir økt målekapasitet i tettbygde strøk og langs skoleveier.

Havøygavlen vindkraftverk i Havøysund i Finnmark, sett fra Hurtigruta.
Les også

Politiet: Ikke mulig å slukke brannen i vindpark

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.