TRAFIKK OG ITS

Politiet advarer mot 120 km/t fartsgrense

Frykter flere alvorlige ulykker.

Politidirektoratet, Møre og Romsdal politidistrikt og Helsedirektoratet er blant dem som går imot Frp-forslaget om å heve fartsgrensen til 120 kilometer i timen på motorveiene i Norge.
Politidirektoratet, Møre og Romsdal politidistrikt og Helsedirektoratet er blant dem som går imot Frp-forslaget om å heve fartsgrensen til 120 kilometer i timen på motorveiene i Norge. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix
27. feb. 2020 - 08:17

Et forslag fra Frp om å heve fartsgrensen til 120 kilometer i timen på motorveiene blir møtt med skepsis hos Politidirektoratet og politiet i Møre og Romsdal.

Fartsgrenseforslaget har vært på høring, og Politidirektoratet påpeker at økte fartsgrenser vil føre til økt risiko for ulykker og flere alvorlige trafikkulykker, skriver VG.

I dag er øverste lovlige fartsgrense på norske motorveier 110 kilometer i timen. Møre og Romdal politidistrikt mener det bør forbli slik.

«Distriktet fraråder på det sterkeste innføring av 120 km/t på motorvei i Norge», står det i høringssvaret. Også Helsedirektoratet går mot forslaget.

Det får ikke Frps Bård Hoksrud til å endre oppfatning. Han vil ha høyere fart.

– For noen av de aller beste motorveiene vi har i Norge er bygd for 130 kilometer i timen. De er egentlig bygd for enda høyere fart, sier Hoksrud til VG.

Saken ligger nå på samferdselsminister Knut Arild Hareides (KrF) bord.

Bane Nor har søkt om å senke hastigheten i Blixtunnelen fra 200 til 160 kilometer i timen.
Les også

Bane Nor søkte om å senke hastigheten i problem-tunnel

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.