PODKAST

Podkast: Hva slags elektrisk arbeid kan du gjøre selv?

Svaret er: ikke så mye. 

Vokter ledningene. Frode Remvang er leder for det lokale eltilsyn i Hafslund Nett
Vokter ledningene. Frode Remvang er leder for det lokale eltilsyn i Hafslund Nett Foto: Odd Richard Valmot
23. jan. 2020 - 20:30

Det er klare regler for hva folk som ikke er elektrikere kan gjøre selv. Vi kan faktisk gjøre skuffende lite. Svært mange, spesielt de av oss som mener seg teknisk kyndige, gjør mer i boligens strømnett enn det som er lov. 

I dag snakker vi med leder for det lokale eltilsyn i Hafslund Nett, Frode Remvang. Han har møtt mang en hobbyelektriker. Noen har tråkket litt over grensen, andre har knapt hatt besøk av en elektriker. Slikt kan det bli brann av, og dermed avkorting av forsikringsutbetalingen.

Det vi ikke-elektrikere kan gjøre er å bytte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser. Vi kan skifte vanlige støpsler med to poler, og reparere bordlamper og lampetter med bevegelige ledninger og for eksempel bytte bryter.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Følg vår nye side på Facebook!

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.