IT

Podkast: Digitalskurkene jobber flittig under koronaepidemien

Mange klikker på lenker og lar seg overtale av veltalende «investeringsrådgivere»

Gir råd om digital sikkerhet: Julie Odden er Sbankens sikkerhetsekspert.
Gir råd om digital sikkerhet: Julie Odden er Sbankens sikkerhetsekspert. Foto: Odd Richard Valmot
2. apr. 2020 - 20:30

Nettsvindel er ikke noe nytt, men når folk sitter hjemme sammen med PCen og telefonen døgnet rundt, har de gode vilkår. Svært mange av dem utnytter situasjonen, og de er flinke. De sender ut stadig mer overbevisende meldinger og produserer nettsider som skal inngi tillit. Det er lett å la seg lure til å klikke på lenker og gi fra seg opplysninger. Mange av dem ringer opp folk og utgir seg for å være investeringsrådgivere. Nå, når børsene faller, er det på tide å redde pensjonen og sparepengene dine, sier de og gir deg råd om gode investeringsobjekter.

Dette er ikke asiater som på dårlig engelsk påstår at det er noe feil med PCen din. Nei, dette er folk som snakker godt engelsk og som kan å overbevise folk. Og de har mange triks i boka.

Det er dette bankenes spesialister på cyberkrim må håndtere daglig. I dag snakker vi med Sbankens sikkerhetsekspert Julie Odden om problemet, og får råd om hva vi ikke bør gjøre.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. Produsent er Sebastian Storvik.

Følg vår nye side på Facebook!

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Mer podkast fra Teknisk Ukeblad Media

Hør gjerne også vår søsterpublikasjons nye podkast Dobbeltklikk. En podkast om IT, av Digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.