OLJE OG GASS

Petroleumstilsynet skal granske arbeidsulykke på Mongstad

Ansatt alvorlig skadet.

  Petroleumstilsynet starter granskning etter en arbeidsulykke på Mongstad 29. november. En ansatt falt fra en stige og er alvorlig skadd.
Petroleumstilsynet starter granskning etter en arbeidsulykke på Mongstad 29. november. En ansatt falt fra en stige og er alvorlig skadd. Bilde: Øyvind Hagen/Statoil
Ina AndersenIna AndersenJournalist
2. des. 2014 - 12:58

Petroleumstilsynet (Ptil) melder at de har besluttet å granske arbeidsulykken på Mongstadanlegget i Hordaland 29. november i år, hvor en ansatt ble alvorlig skadet etter et fall fra en stige.

Falt ned stige

Hendelsen skjedde i forbindelse med klargjøring for vedlikeholdsarbeid på en kompressor i krakkeranlegget på Mongstad. Under dette arbeidet falt en operatør ned cirka tre meter fra en stige og ble alvorlig skadet.

Ifølge Haukeland universitetssjukehus i Bergen er den skadde en 61 år gammel mann.

Sykehusets digitale pressemelding ble sist oppdatert mandag, og da var status for mannen fremdeles at han var alvorlig skadd.

Les også: Valemon kan bli klar til produksjonsstart på julaften

– Vil identifisere eventuelle regelbrudd

Granskingslaget fra Ptil starter sitt arbeid på Mongstadanlegget tirsdag.

Ifølge Ptil gjennomfører også operatørselskapet Statoil selv en granskning på konsernnivå, og hendelsen etterforskes i tillegg av politiet.

– Ptil har besluttet å iverksette gransking av hendelsen. Målet med vår gransking er å klarlegge hendelsesforløp, utløsende og bakenforliggende årsaker, faktiske og potensielle konsekvenser og identifisere eventuelle regelverksbrudd. Hensikten er å bidra til læring og erfaringsoverføring – og gjennom det bidra til å forebygge tilsvarende hendelser, melder Petroleumstilsynet.

Granskingen vil resultere i en rapport som blir publisert på Ptils nettsider.

Les også:

Rosneft vender ryggen til norsk oljeservice

«Norge bør belage seg på en oljepris på 50-60 dollar i mange år fremover»

Dette er oljearbeidernes favorittplattformer  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.