Petroleumstilsynet starter granskning etter en arbeidsulykke på Mongstad 29. november. En ansatt falt fra en stige og er alvorlig skadd. (Bilde: Øyvind Hagen/Statoil)

MONGSTAD

Petroleumstilsynet skal granske arbeidsulykke på Mongstad

Ansatt alvorlig skadet.

Petroleumstilsynet (Ptil) melder at de har besluttet å granske arbeidsulykken på Mongstadanlegget i Hordaland 29. november i år, hvor en ansatt ble alvorlig skadet etter et fall fra en stige.

Falt ned stige

Hendelsen skjedde i forbindelse med klargjøring for vedlikeholdsarbeid på en kompressor i krakkeranlegget på Mongstad. Under dette arbeidet falt en operatør ned cirka tre meter fra en stige og ble alvorlig skadet.

Ifølge Haukeland universitetssjukehus i Bergen er den skadde en 61 år gammel mann.

Sykehusets digitale pressemelding ble sist oppdatert mandag, og da var status for mannen fremdeles at han var alvorlig skadd.

Les også: Valemon kan bli klar til produksjonsstart på julaften

– Vil identifisere eventuelle regelbrudd

Granskingslaget fra Ptil starter sitt arbeid på Mongstadanlegget tirsdag.

Ifølge Ptil gjennomfører også operatørselskapet Statoil selv en granskning på konsernnivå, og hendelsen etterforskes i tillegg av politiet.

– Ptil har besluttet å iverksette gransking av hendelsen. Målet med vår gransking er å klarlegge hendelsesforløp, utløsende og bakenforliggende årsaker, faktiske og potensielle konsekvenser og identifisere eventuelle regelverksbrudd. Hensikten er å bidra til læring og erfaringsoverføring – og gjennom det bidra til å forebygge tilsvarende hendelser, melder Petroleumstilsynet.

Granskingen vil resultere i en rapport som blir publisert på Ptils nettsider.

Les også:

Rosneft vender ryggen til norsk oljeservice

«Norge bør belage seg på en oljepris på 50-60 dollar i mange år fremover»

Dette er oljearbeidernes favorittplattformer