ENERGI

Petroleumstilsynet: Alvorlige regelbrudd avdekket etter Melkøya-brannen

Granskingen av Melkøya-brannen utenfor Hammerfest har avdekket alvorlige regelbrudd. Petroleumstilsynet har gitt pålegg til Equinor.

Brann i Equinors produksjonsanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest har Petroleumstilsynet omtalt som en av de mest alvorlige i norsk petroleumshistorie.
Brann i Equinors produksjonsanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest har Petroleumstilsynet omtalt som en av de mest alvorlige i norsk petroleumshistorie. Foto: Bjarne Halvorsen/NTB
22. apr. 2021 - 09:36

Den alvorlige brannen i petroleumsanlegg på Melkøya utenfor Hammerfest fant sted 28. september. Petroleumstilsynet uttalte dagen etter at hendelsen er en av de mest alvorlige hendelsene i norsk petroleumshistorie. Nå er tilsynets granskning av hendelsen ferdig.

– Granskingen har avdekket flere elementer som har, eller kan ha hatt, betydning for at brannen oppsto, opplyser tilsynet.

De opplyser at granskningen har identifisert «alvorlige brudd på regelverket» og peker på mangler innen ledelse og styring, bemanning, risikoanalyser, vedlikehold og oversikt over eksterne beredskapsressurser.

Pålegg også i fjor

Granskingen har resultert i at Equinor pålegges å sikre tilstrekkelig bemanning, kompetanse og formidling av kunnskap og nødvendig informasjon.

Det har også blitt identifisert forbedringspunkter knyttet til loggføring, oppfølging og oversikt.

Også i november ga Petroleumstilsynet et pålegg til Equinor etter brannen. Tilsynet fant da alvorlige regelbrudd om avviksbehandling.

Stengt til oktober

Det ferske pålegget må etterkommes senest ved oppstarten av anlegget. Planen om å etterkomme påleggene skal presenteres for Petroleumstilsynet innen 1. juni.

Equinor har tidligere uttalt at produksjonsanlegget stenges fram til 1. oktober. På anlegget produseres det flytende naturgass (LNG) fra Snøhvit-feltet.

Brannen startet i en turbin på Equinors produksjonsanlegg på øya om ettermiddagen og ble slukket sent på kvelden.

Oljeraffineriet på Mongstad i Nordhordland.
Les også

Driften på Mongstad i gang igjen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.