TESTER

Perfekt for mediesenteret

Denne Android-appen gir deg full kontroll over PCen - mens du sitter i sofakroken.

25. aug. 2010 - 07:03
Vis mer

Enten det er nedlastede filmer eller musikk du skal spille av, fungerer det ypperlig å bruke en stasjonær PC med romslig lagringskapasitet som mediesenter.

Det er imidlertid et par ulemper med denne løsningen, for eksempel at du enten må reise deg hver gang du skal skifte låt eller videofil, eller ha et digert og klumpete tastatur liggende på stuebordet. (Joda, vi vet det finnes spesialfjernkontroller til mediebruk, men disse har begrenset funksjonalitet, og koster penger. )

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

For deg som har Android-telefon finnes det heldigvis et langt bedre alternativ: Gmote 2.0.  Dette programmet gjør enkelt og greit telefonen din om til et kontrollpanel for PCen din, slik at du kan kose deg med mediefilene dine uten å reise deg fra sofaen.  

Les også:

Enkelt å sette opp

Det krever ikke mange minutters innsats før du er i gang med Gmote. Følg anvisningene i faktaboksen til høyre, start serverprogramvaren på PCen, søk PCen opp fra Gmote-appen på telefonen, og skriv inn passordet.

Gmote-klienten har en innebygd filutforsker, slik at du kan bla gjennom alle mediefilene du har lagret på harddisken din. Du kan selv velge hvilke mapper som skal vises, noe som gjør at det hele blir en svært ryddig og brukervennlig opplevelse.

Du har muligens opplevd hvor mye uønsket oppmerksomhet en påslått TV- eller PC-skjerm kan dra iløpet av en kveld. Mediepanelet i Gmote gir deg en finfin oversikt over musikken direkte på mobilskjermen, med albumbilder og det hele, og du kan både justere volum og skifte låter uten problemer.  Styr musikken uten stemningsdrepende PC-skjerm.

Det er ikke nødvendig med klar sikt til PCen, og rekkevidden er stor, siden du styrer alt over det lokale nettverket.

Full kontroll over PCen

I tillegg til mediepanelet har du også muligheten til å bruke berøringsskjermen i telefonen som touchpad. Og dersom du trenger å skrive inn tekst, er det bare å trykke øverst i venstre hjørne, så får du opp skjermtastaturet. Her får du altså en fin erstatning for vanlig mus og tastatur direkte på telefonen, og kan lett sitte i sofaen mens du pløyer gjennom Youtube-videoer eller lignende med PCen koblet til TVen.

En klar fordel med dette er at du kan ha datamaskinen din i et annet rom enn stua. Da trenger du riktignok lange kabler for lyd og bilde, men om du har en kraftig, stasjonær PC med fire bråkete 80-milimeters vifter i tillegg til kjøling på skjermkort og strømforsyning, vil dette være verdt investeringen. Det er nok også din bedre halvdel enig i.

Relaterte artikler: 

   * Slik bruker du mobilen som trådløs nettverksdisk
   Artikkelen fortsetter etter annonsen
   annonse
   Innovasjon Norge
   Trer frem med omstilling som innstilling
   Trer frem med omstilling som innstilling

   * Guide: Dropbox til mobilen

   http://www.mobili.no/nyheter/slik-bruker-du-mobilen-som-mediesenter/Slik

   Les mer om:
   Del
   Kommentarer:
   Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.