KARRIERE

- Pene kvinner får jobb

Bilde: Bo Mathisen
Stein Jarle Olsen
9. sep. 2008 - 08:31

– Helst skal kvinner være sjuere på en skala fra en til ti, hevder Elin Ørjasæter.

Les også:

Representativ

Hun mener hodejegerne er overraskende enig om akkurat den saken. Du bør heller ikke være for pen.

– En kvinne litt over middels er representativ, men ikke forstyrrende vakker. man er stolt av henne, men ikke distrahert, skriver Ørjasæter i sin nye bok om personalledelse, som utgis i morgen og gjengis i dagens Dagbladet.

Er du mindre enn en sjuer, bør du kle deg opp, mens du bør tone det ned om du er såpass vakker at du kvalifiserer til en åtter, nier eller tier.

– Jo mer overvektig du er, og jo pussigere fjes du har i utgangspunktet, desto viktigere er det å bruke penger på utseendet, skriver Ørjasæter.

Les også: Jentefrieri for millionen

Filmstjerneadvokater

Hun mener det særlig i advokatbransjen er viktig å være presentabel, men ikke perfekt. Pene kvinnelige advokater blir nemlig ikke tatt på alvor.

– Ved første møte blir klienten, nesten alltid en godt voksen mann, fullstendig satt ut. Etter ti minutter er han fremdeles satt ut. Han kommer aldri helt tilbake i sporet igjen når hans egen advokat ser ut som en amerikansk filmstjerne, og han misliker det, skriver den tidligere personaldirektøren.

Også for menn

Rita Lekang, sekretær i LO med ansvar for likestilling, tror også det er viktig for menn å se bra ut.

– Det er like viktig at en kelner ser bra ut. Men generelt har jo utseende mindre å si enn kvalitet og kompetanse, sier hun til Dagbladet.

Kvotering

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt mener Ørjaseters uttalelser er meget gode argumenter for kvotering om de stemmer.

Hun tror likevel ikke helt på dem.

– Jeg tror den nye generasjonen næringslivsledere, både kvinner og menn, legger vekt på objektiv kompetanse, sier hun.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.