PROSJEKTER

Peab skal bygge nytt E6-kryss for 264 millioner kroner

Skal stå ferdig i 2020.

Moelvkrysset, som Peab har fått oppdraget med å bygge om.
Moelvkrysset, som Peab har fått oppdraget med å bygge om. Foto: Rune Kjøs, Nye Veier
27. mai 2019 - 15:29

– Det har vært god interesse for oppdraget om utbyggingen av Moelvkrysset, og vi har nå gjennomført konkurranse med forhandlinger. Av de tre kvalifiserte tilbyderne, er det Peab Anlegg som scorer høyest på våre mål for bygging av krysset, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet, i en pressemelding.

1,1 km motorvei

Oppdraget omfatter blant annet bygging av cirka 1100 meter firefelts motorvei for 110 km/t, alle ramper og tilkomster til og fra E6, rundt 70 meter motorveibru over Storgata, to rundkjøringer, ny parkering for pendlere og kommunaltekniske arbeider.

– Utvikling av Moelvkrysset fra to til fire felt blir et spennende og krevende oppdrag. Sikker og god ivaretakelse av alle trafikanter, samt god fremkommelighet, blir en viktig del av oppgaven for Peab Anlegg, sier Moshagen i meldingen.

Byggearbeidene omfatter både prosjektering og bygging av krysset. Kontraktssummen er 264 millioner kroner eks. mva. Reguleringsplanen for krysset ble vedtatt i 2017. Krysset skal ferdigstilles innen utgangen av 2020.

Inngår i E6-prosjekt

Utbygging av nytt motorveikryss på E6 i Moelv inngår i utbyggingsprosjektet E6 Kolomoen-Moelv, som totalt består av 43 kilometer firefelts motorvei med 110 km/t.

Prosjektet Moelvkrysset ble lyst ut høsten 2018.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.