PROSJEKTER

Peab skal bygge E6-kryss til 264 millioner kroner for Nye Veier

Inkluderer blant annet 1100 meter firefelts vei og motorveibru.

Kontraktssignering. Til venstre Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier og Johan Hansson, administrerende direktør i Peab Anlegg.
Kontraktssignering. Til venstre Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier og Johan Hansson, administrerende direktør i Peab Anlegg. Foto: Nye Veier
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
27. juni 2019 - 15:09

Administrerende direktør Johan Hansson er godt fornøyd med at Peab Anlegg er tildelt nok en kontrakt med Nye Veier. Entreprenøren er allerede i gang med utbygging av ny E6 mellom Kvål og Melhus for Nye Veier i Trøndelag, skriver Peab i en pressemelding.

− Samarbeidet med Nye Veier i Trøndelag fungerer meget bra, og vi ser fram til å komme i gang på Moelv. Prosjektet passer godt med den kompetansen vi har i Peab Anlegg, og vil bli gjennomført med ressurser både fra vår infraavdeling i Trøndelag og anleggsavdelingen på Østlandet, sier Johan Hansson, administrerende direktør i Peab Anlegg.

Oppdraget omfatter blant annet bygging av ca. 1100 meter firefelts motorvei for 110 km/t, alle ramper og tilkomster til og fra E6, ca. 70 meter motorveibru over Storgata, to rundkjøringer, ny parkering for pendlere og kommunaltekniske arbeider.

− Vi starter opp arbeidene nå i sommer. Det er mange hos oss som gleder seg til å komme i gang med dette spennende prosjektet, sier Morten Sjøli, distriktssjef i Peab Anlegg.

Utbygging av nytt motorveikryss på E6 i Moelv inngår i utbyggingsprosjektet E6 Kolomoen - Moelv, som totalt består av 43 kilometer firefelts motorvei med 110 km/t.

− Det har vært god interesse for oppdraget om utbyggingen av Moelvkrysset, og vi har nå gjennomført konkurranse med forhandlinger. Av de tre kvalifiserte tilbyderne, er det Peab Anlegg AS som scorer høyest på våre mål for bygging av krysset, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Det nye E6-krysset åpner senest desember 2020, og resterende arbeider skal være ferdig i juni 2021.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.