PUKK OG GRUS

Peab kjøper asfalt- og pukk og grus-virksomheten til YIT

Kjøpesum: 280 millioner euro.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Illustrasjonsfoto: Peab
4. juli 2019 - 11:41

YIT og Peab har inngått avtale om salg av YITs virksomhet innen Asfalt og Pukk & Grus i Finland, Sverige, Norge og Danmark til Peab, skriver YIT Norge i en pressemelding.

Kjøpesummen er 280 millioner euro. Transaksjonen vil skje 1. januar 2020 når godkjenning fra konkurransemyndighetene forventes å foreligge.

Salget omfatter YITs asfaltvirksomhet, med unntak av Veivedlikehold i Finland og Asfalt i Russland.

Omfatter 1700 ansatte

Fv. Ilkka Salonen, CFO YIT, Kari Kauriskangas, konsernsjef YIT, Jesper Göransson, konsernsjef Peab og Karl-Gunnar Karlsson, forretningsområdeansvarlig Peab. <i>Foto:  Peab</i>
Fv. Ilkka Salonen, CFO YIT, Kari Kauriskangas, konsernsjef YIT, Jesper Göransson, konsernsjef Peab og Karl-Gunnar Karlsson, forretningsområdeansvarlig Peab. Foto:  Peab

De ansatte i virksomhetene som nå blir solgt, blir overført til Peab. Dette omfatter i alt ca 1700 personer, hvorav de fleste jobber i Finland, ifølge meldingen.

Anlegg i YIT selges ikke og den norske anleggsvirksomheten i YIT vil derfor fortsette som en del av YIT.

Siden fusjonen mellom YIT og Lemminkäinen ble gjennomført i februar 2018 har det vært gjennomført omfattende tiltak for å bedre lønnsomheten i den norske asfaltvirksomheten. Effekten av disse tiltakene har vært meget god og lønnsomheten i den norske asfaltvirksomheten er betydelig forbedret det siste året.

Frem til utgangen av 2019 vil asfaltvirksomhetene i YIT og Peab fortsette å være konkurrenter.

Overtar 63 asfaltverk i Norden

Peab overtar 200 strategisk plasserte grustak, 63 asfaltverk og cirka 1700 ansatte i Norden, skriver Peab-konsernet på sin egen hjemmeside.

– Jeg er veldig glad og stolt over dagens avtale. Virksomheten har en strategisk posisjon, og det er en meget kompetent organisasjon som nå integreres i Peab, sier Jesper Göransson, konsernsjef i Peab, på hjemmesiden.

Avtalen innebærer at industrivirksomheten vil utgjøre en større del av konsernet, og at følsomheten for konjunktursvingninger reduseres.

Oppkjøpet gir Peab en markedsledende posisjon innen asfalt- og pukk- og grusvirksomhet i Norden.

Overtakelse i 2020

– Gjennom dette oppkjøpet tar vi neste skritt i utviklingen av Peab som nordisk samfunnsbygger. Asfalt, pukk- og grusvirksomhet er nært knyttet til samfunnsutvikling både når det gjelder bygg- og anleggsprodukter. Ved å ekspandere innenfor disse delene legger vi grunnlaget for å fortsette å vokse og styrke lønnsomheten, sier Jesper Göransson på Peabs hjemmeside.

Med dette fortsetter reisen med å utvikle nye produkter og metoder for å møte kundenes behov for bærekraftige løsninger.

– Vi ønsker alle våre nye medarbeidere hjertelig velkommen til Peab, sier Jesper Göransson.

MBL-forhandlingene (fagforeninger) er gjennomført. Transaksjonen krever godkjenning av konkurransemyndighetene, noe som forventes å finne sted i fjerde kvartal 2019. Overtakelse forventes å finne sted 1. januar 2020.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.