IT

PC-markedet fortsetter å falle

Men markedet for hybride PCer vokser.

Nedgangen i PC-markedet har vært større enn ventet, melder Forbes.
Nedgangen i PC-markedet har vært større enn ventet, melder Forbes. Bilde: Stein Jarle Olsen
Øyvind LieØyvind LieJournalist
13. apr. 2015 - 08:01

Det så ut til at PC-markedet endelig hadde begynt å stabilisere seg, men nå ser det ikke like lyst ut for PC-produsentene likevel, melder Forbes.

Mens det i første kvartal 2014 ble levert 75,7 millioner PCer, ble det i første kvartal i år kun levert 71,7 millioner enheter, ifølge informasjon fra analyseselskapet Gartner. Det er en nedgang på 5,2 prosent.

Les også: Flere og flere ser serier gratis med Popcorn Time, men er det lovlig?

«Tvunget» til butikken

Men nedgangen kan være enda større. Analyseselskapet IDC har nemlig i sin analyse kommet fram til at det ble levert 68,5 millioner PCer i første kvartal i år, ned hele 6,7 prosent fra første kvartal i år.

I 2014 så det ut til at PC-markedet var i ferd med å stabilisere seg. Da var nedgangen kun to prosent fra året før, mens fallet fra 2012 til 2013 hadde vært på hele 10 prosent.

Men mye av bedringen i 2014 kom av at folk oppgraderte sine gamle PCer som hadde operativsystemet Windows XP, som Microsoft sluttet å støtte i fjor.

Les også: Denne datamaskinen er mindre enn sin egen strømforsyning

Godt hybridmarked

PC-produsentene kan imidlertid ha grunn til å håpe på en bedring senere i år. Når Microsoft lanserer Windows 10 for fullt senere i år, vil nok mange legge ut på handletur i PC-butikken.

Det er også tegn til en god vekst i markedet for hybride enheter, som er en blanding mellom laptoper og nettbrett (gjerne med avtagbar skjerm), skriver Forbes.

Les også:

Tar 3D-skjermen til et nytt nivå

Windows 10 blir gratis for alle med Windows 7 eller 8

Sju produkttyper står for 80 prosent av gadget-salget  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.