MOBIL

PayPal med mobil kortbetaling

PayPal slenger seg på listen over aktører som lar deg dra kortet på mobiltelefonen.

17. mars 2012 - 11:00

Kortterminaler for mobiltelefoner er i vinden om dagen. Vi har allerede skrevet om svenske iZettle, som lar deg bruke iPhone som en betalingsterminal ved å koble til en egen kortleser, og det ser ut til at vi får mer og mer av slike løsninger.

Denne gangen er det selveste PayPal som slenger seg på, med tjenesten PayPal Here.

PayPal Here består i korte trekk av en kortleser du kan plugge inn i lydutgangen på iOS- og Android-telefoner, noe som kombinert med en egen app gjør at du kan ta i mot betalinger direkte på telefonen. Løsningen er rettet mot små bedrifter.

Kortleseren er for øvrig ikke påkrevd for å bruke tjenesten, da du også kan bruke mobilkameraet til å scanne både kredittkort og sjekker.

De som vil ta i bruk tjenesten får både appen og kortleseren uten kostnader, men til gjengjeld går 2,7 prosent av alt som betales inn via PayPal Here til selskapet.

Ikke unikt

PayPal er bare en av flere aktører som kommer med en betalingsløning for mobiltelefoner, men nestlederen for PayPal Mobile, David Marcus, mener de har én stor fordel sammenlignet med konkurrentene:

- Så du lurer på hvordan dette skiller seg fra andre betalingsløsninger for små bedrifter? Nøkkelforskjellen er at den kommer fra PayPal. 

Her er PayPals egen videodemonstrasjon av løsningen:

Kilde: PayPal, The Inquirer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.