MOBIL

Pass på hørselen din!

Sol, sommer og musikk i ørene er en perfekt kombinasjon, men bruk vett.

20. juni 2011 - 13:54

Vi skriver både titt og ofte mobiltester, der vi blant annet prøver å si noe vettugt om lydkvalitet og volum ved musikkavspilling. For vi liker å kunne spille høyt.

Men alt med forbehold, og mange produkter kan spille høyere enn det som strengt tatt er nødvendig. Informasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Erik Andersen (bildet) advarer nå mot uheldig bruk av bærbart lydutstyr.

– Hørselen er sårbar. Ikke sjelden hører vi at folk bruker ørepropper og hodetelefoner med alt for høyt lydnivå. Det kan lett være skadelig for hørselen. Slik bruk kan føre til at hørecellene blir skadet, og i mange tilfeller vi cellene dø og ikke bli fornyet. Det fører til permanente hørselsskader, sier Andersen i en pressemelding.

Øreplugger er "verstingen"

Om du er ute etter å være mest mulig skånsom mot hørselen, er øreklokker et bedre valg enn øreplugger. Årsaken er at sistnevnte gjengir lyden direkte i øregangen, slik at hørselen er enda mer sårbar for høye lydnivåer. 

– Uansett skal du glede deg over god lydkvalitet. Kvaliteten er ikke avhengig av lydnivået, så bruk hodetelefoner og ørepropper med fornuft, sier Erik Andersen.

Kilde: Stiftelsen Elektronikkbransjen, pressemelding

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.