MOBIL

Panasonic Eluga én måned unna

Den peneste og sterkeste av de vanntette telefonene kommer til Norge i mai.

20. apr. 2012 - 11:52

Det norske klimaet er som skapt for vanntette mobiltelefoner, og i fjor fikk vi fire Android-telefoner med denne egenskapen: Samsung Galaxy Xcover, Sony Ericsson Xperia ActiveMotorola Defy og Motorola Defy+.

Felles for alle disse er at de alle er ganske klumpete sammenlignet med vanlige mobiler, og de har også forholdsvis små skjermer.

Dette er en trend Panasonic forandrer på med sin vanntette Eluga. Denne telefonen sendes ut til europeiske forhandlere i disse dager. Norge er ikke blant de første landene som får den, men den skal etter planen være på plass også her i løpet av mai.

LES OGSÅ: Lyntest av Panasonic ElugaSlik stilte Panasonic ut Eluga under Mobile World Congress for et par måneder siden.

Slank og sterk

Eluga har en tykkelse på knappe 7,8 mm, noe som gjør den til en av de tynneste mobilene på markedet. Den er også bygget i metall, og har en generelt høy kvalitetsfølelse. 

I tillegg til bra kvalitetsfølelse finner du også plenty med kraft under skallet. Telefonen kjører på den samme systembrikken som LGs Optimus 3D, altså Texas Instruments OMMAP 4430. Dette gir deg to prosessorkjerner klokket til 1 GHz, grafikkbrikken PowerVR SGX540 og doble minnekanaler.

LES OGSÅ: LG forklarer Dual Memory

Skjermen er også vesentlig bedre spesifisert enn hos konkurrerende, vanntette telefoner. Den har en størrelse på 4,3 tommer, en oppløsning på 960 x 540 piksler og er av typen AMOLED, noe som gir et svært bra bilde.

Samtidig skal vi nevne at vi registrerte noe etterslep i skjermen på eksemplaret vi prøvde under Mobile World Congress i februar. Vi satser på dette er fikset når vi får inn et testeksemplar med ferdig programvare i løpet av neste måned.

Telefonen kjører ellers på Android 2.3, men skal oppdateres til 4.0 Ice Cream Sandwich i løpet av sommeren.

LES OGSÅ:

Vi har prøvd de nye 2012-mobilene

Nå kommer LG-nyhetene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.