T2

På størrelse med en minnepinne: Microsoft viser frem knøttliten PC

11 centimeter lang, veier 46 gram.

PC-en Microsoft viste frem i Sør-Korea vil kunne kobles rett i skjermen gjennom en HDMI-port. Den er på størrelse med en minnepinne.
PC-en Microsoft viste frem i Sør-Korea vil kunne kobles rett i skjermen gjennom en HDMI-port. Den er på størrelse med en minnepinne. Bilde: Microsoft
19. mars 2015 - 13:01

Pittesmå PC-er er i ferd med å bli en veldig stor trend.

Maskinene er strømgjerrige, billige og kan brukes til alt fra mediesenter, programmering, surfing og styring av andre dingser.

Nylig omtalte vi Cubox, en liten kloss av en PC som er mindre enn sin egen strømforsyning, mens Digi.no testet ut nye Raspberry Pi.

Les også: Denne «må» du ha til den nye Macbooken. Og den koster skjorta

Klar for Windows

Nå har Microsoft vist frem en ny variant i Sør-Korea. Denne er laget av Daewoo Lucoms, som Microsoft har samarbeidet med. Maskinen støtter Windows 8.1, som så langt har vært uvanlig for de bittesmå PC-ene.

Etter alle solemerker vil den også kunne kjøres med Windows 10, som satser på bred støtte og kan opereres på relativt spinkel maskinvare.

Les også: Den beste Windows-ultrabooken har blitt ny

Plugges rett i skjermen

Verken Microsoft eller Lucoms har sagt noe om spesifikasjonene til PC-en, foruten at den er 11 centimeter lang og veier 46 gram. Riktignok kan man se ut fra bildet at den har en HDMI-plugg som lar deg koble den rett i en skjerm.

Det kan dermed se ut som om PC-en tar det beste fra Google Chromecast, og blandet det sammen med fleksibiliteten til en vanlig PC.

PCen har også innganger for USB, micro-USB og, ifølge Softpedia, en inngang til MicroSD-kort. Vi ser ingen AUX-inngang på bildet. Dette betyr enten at denne befinner seg på baksiden av PC-en, eller at produsenten satser på å gi brukeren lyd gjennom HDMI-porten.

Les også: Slik er Apples nye Macbook

Strømforsyning fra skjerm?

Softpedia tror strømforsyningen vil skje gjennom Micro-USB-porten. Dette er likt som på Chromecast i dag. I så fall vil tilkobling til en skjerm med USB-utganger være en lettvint affære.

Fra dekselet kommer det også frem at PC-en kommer med Intel-prosessor.

Presentasjonen i Sør-Korea var bare en liten smakebit på dingsen. Microsoft vil slippe mer informasjon om PC-en i mai, ifølge Softpedia.

Les også:

Test av Mac Mini: Apples minste er fortsatt imponerende

Nå kan du få en 40-tommers skjerm på skrivebordet

Endelig - ultrabooken som også er en brukbar spillmaskin  

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.