KARRIERE

På stedet hvil for UiO

LIKE BRA SOM I FJOR: Universitetet i Oslo får nok en gang 75. plass i Shanghai-rankingen.
LIKE BRA SOM I FJOR: Universitetet i Oslo får nok en gang 75. plass i Shanghai-rankingen. Bilde: Dag Yngve Dahle
Maria Amelie
19. aug. 2011 - 13:46

Rangeringen gjennomføres for niende år på rad og er gjort av Shanghai JiaoTong University. De kårer både de beste universitene og de beste studiene i verden.

MIT (Massachusetts Institute of Technology), Stanford, Berkeley, UIUC og Georgia Tech i USA er blant verdens beste for ingeniørstudier, teknologi og datafag.

For matematikere er Princeton på førsteplass når det gjelder kvaliteten på studiet. Harvard, Berkeley, Stanford and Cambridge følger etter

Best i Norge

Universitet i Tokyo er kåret til Asias beste universitet. I Europa tar teknologiuniversitetet ETH Zurich i Sveits førsteplass, etterfulgt av Paris Sud og Pierre og Marie Curie i Frankrike.

Universitet i Oslo er plassert på 75. plass, akkurat som i fjor, mens Universitetet i Bergen og NTNU ikke har noen konkret plassering og befinner seg et sted mellom 200. og 300. plass.

Det gjør at UiO blir rangert som landets beste universitet.

Best i verden

Harvard er verdens beste universitet, ifølge rankingen, etterfulgt av Stanford, MIT, Berkeley og Cambridge.

Resten av rangeringen kan leses her .

Les også: Norge på universitetstoppen

– Rankinger er ikke objektive

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.