OFFSHORE

På spreng for prosess

Anders J. Steensen
26. apr. 2005 - 08:00

Sankthansaften fraktes prosesslekteren fra Dragados i Cadiz til Melkøya, uansett hvor ferdig eller uferdig anlegget er.

Lekteren fraktes med et tunglastefartøy. Totalvekten på lekteren er da rundt 35 000 tonn.

For tiden arbeider 2000 mann på spreng for å få prosesslekteren så ferdig som mulig, og dermed redusere restarbeidene i Hammerfest.

- Det er hyggelig at vi har hatt god fremdrift på prosesslekteren den senere tiden, sier Gunro Hystad som er Statoils prosjektleder i Cadiz i en pressemelding på Statoils hjemmesider.Hovedelementene på plass

Alle hovedelementene er på plass på dekket. De viktigste aktivitetene som gjenstår er rørinstallasjoner, trykktesting, kabeltrekking, maling og brannbeskyttelse.

- Som vi også tidligere har meldt, vil noe arbeid gjenstå når vi seiler lekteren nordover. Det gjelder isolering og elektro- og instrumentinstallasjoner. Vi planlegger arbeidet slik at vi nå blir ferdig med alt som gjøres på toppen av fabrikken og nede på bakkenivå, slik at dette arbeidet kan pågå parallelt med andre aktiviteter på lekteren, sier Hystad.

Når leteren er ferdig plassert på Melkøya, tømmes dokken for vann og fylles igjen. Deretter støpes det et 0,5 meters lag med betong over hele lekteren. Først da kan arbeidene med å knytte forbindelsene til kontrollsystemene, elektroinstallasjoner, kopling til resten av produksjonsanlegget starte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.