MOBIL

Over og ut for NovaThor

Slutt på systembrikker fra ST Ericsson.

20. mars 2013 - 11:15

Parallelt med at programvare for mobiltelefoner har blitt mer avansert og dermed mer krevende, har det vokst frem en hærskare av eksterne selskaper som slåss om å lage kraftigst mulig maskinvare for mobilprodusentene.

Den viktigste faktoren her er systembrikken, som inneholder både prosessor, grafikkbrikke og arbeidsminne - tre vitale komponenter for å gi deg en flytende bruksopplevelse.

Utkonkurrert

Og mens Qualcomm og Nvidia har holdt hodet godt over vannet, har andre blitt utkonkurrert. Texas Instruments har for eksempel sett seg nødt til å utvide nedslagsfeltet til å også gjelde biler og robotsystemer.

Du trenger heller ikke være analytiker for å forstå at det er harde tider for ST-Ericsson, som ikke akkurat har dominert spesifikasjonslistene det siste året. Nå melder STMicro og Ericsson (som sammen utgjør selskapet) at de går hver til sitt.

Meldingen kommer etter at Nokia, som var den største kunden, har sunket som en stein, samtidig som de har gått over til å bruke konkurrenten Qualcomm i Windows Phone-modellene sine.

1600 personer blir arbeidsløse som følge av skilsmissen.

Kilde: Reuters

LES OGSÅ: ST-Ericsson viser frem musklene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.