BLOG

Over 300 000 Android-telefonen aktiveres daglig

Ifølge Andy Rubin - Googles Android-sjef - aktiveres 300 000 Android-telefoner hver eneste dag. Dersom dette talle et reelt har Android hatt en eksplosiv vekst.

Marius ValleMarius ValleJournalist
9. des. 2010 - 09:16

Googles Eric Schmidt sa i august at det aktiveres mer enn 200 000 Android-telefoner daglig. Dermed har Android hatt en eksplosiv vekst over de siste tre månedene.

Den gangen gikk Apple-sjef Steve Jobs ut og mente at tallene måtte være feil, noe Schmidt bestemt avviste. En Google-representant sa den gangen at tallet på solgte Android-enheter var høyere, da de 200 000 ikke inkluderte Android-telefoner som ikke benytter Googles tjenester.

Les mer om Steve Jobs' uttalelser her »

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Meldingen om at det aktiveres over 300 000 telefoner daglig dukket opp på Andy Rubins Twitter-side.

Aktivering betyr i dette tilfellet nye telefoner som knyttes til Googles Android-tjenester. Tallet inkluderer så vidt vi vet ikke Android-telefoner som ikke benytter Googles tjenester. De finnes der ute, men det store flertallet benytter Google-tjenester.

Dersom takten opprettholdes og det aktiveres 300 000 nye Android-telefoner hver dag betyr det at det vil selges 27 millioner telefoner med Android i kvartalet. Det er ganske mange telefoner det...

For å sette det litt i perspektiv: Gartners analyse av tredje kvartal i år viste at det ble solgt 29,4 millioner Symbian-telefoner, 20,5 millioner Android-telefoner og 13,4 millioner iOS-telefoner. 

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: Androidcentral.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.