BYGG

Over 1000 døde i brann siden årtusenskiftet

Siden år 2000 har over 1000 mennesker dødd i branner i Norge. Norsk brannvernforening ber folk sjekke røykvarsleren.

En brannbetjent under øvelse på Lahaugmoen kurs- og kompetansesenter på Skjetten i forbindelse med røykvarslerdagen i fjor.
En brannbetjent under øvelse på Lahaugmoen kurs- og kompetansesenter på Skjetten i forbindelse med røykvarslerdagen i fjor. Foto: NTB
27. nov. 2022 - 18:03

Så langt i år har 32 mennesker dødd i norske branner. Fra år 2000 til og med 2021 døde 1174 mennesker i brann i Norge.

1. desember er røykvarslerdagen og brannvernforeningen oppfordrer nordmenn til å bruke anledningen til å sjekke røykvarslerne i huset og bytte batteri.

Siden registreringen startet i 1979 har det dødd 61 personer i branner i Norge i snitt hvert år. Etter at røykvarslere ble påbudt i 1991, har antallet gått ned.

– Røykvarsleren redder liv og er den aller viktigste faktoren for å overleve ved boligbrann. Tidlig varsling kan være forskjellen på liv og død, sier Rolf Søtorp, administrerende direktør i Norsk brannvernforening.

De minner om at alle boligene må ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og at det må være i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig i alle rom, også når døren er lukket.

Stortingets vedtak om å åpne opp for gruvedrift på havbunnen har vakt oppsikt både i Norge og internasjonalt. I Oslo var det en større demonstrasjon utenfor Stortinget. Nå lobber norske politikere for å snu negative holdninger i EU.
Les også

Norge prøver å gjøre EU-politikere positive til gruvedrift på havbunnen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.