INFRASTRUKTUR

Oslos vannforsyning blir rundt 3,5 milliarder kroner dyrere

Oslos nye vannforsyning blir ytterligere 3,5 til 3,7 milliarder kroner dyrere enn ventet på grunn av den høye prisveksten, opplyser kommunen.

Oslo kommune bygger ny reservevannforsyning som skal være stor nok til å forsyne alle byens innbyggere med rent drikkevann.
Oslo kommune bygger ny reservevannforsyning som skal være stor nok til å forsyne alle byens innbyggere med rent drikkevann. Foto: Javad Parsa/NTB
31. mars 2023 - 10:44

– Lønns- og prisstigningen er utenfor vår kontroll og vil gi merkostnader. Det skulle vi gjerne vært foruten, sier direktør Anna Maria Aursund i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

Hun viser til den ekstraordinære prisveksten i Norge de siste årene.

– Det rammer bredt, også i gjennomføringen av ny vannforsyning til Oslo, sier hun.

Fra før av var det satt av 27 milliarder kroner til den nye vannforsyningen. Prosjektet har vært preget av mange kostnadssprekker.

Lønns- og prisveksten i vannforsyningsprosjektet var anslått til å være 3 prosent hvert år. SSBs byggekostnadsindekser, som direkte påvirker kostnadene for prosjektet, viser at kostnadene i anleggsprosjekter har økt med mer enn 25 prosent bare for årene 2021 og 2022, opplyser Aursund.

Debatten om elektrifiseringen av Melkøya lever i beste velgående. Saken kan havne i retten om Sametinget velger å saksøke staten.
Les også

Sametingspresidenten: Vurderer rettssak om Melkøya

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.