SAMFERDSEL

Oslo Rødt krever høring om busskaoset i vinter

Oslo Rødt vil kalle inn til høring for å finne ut hvem som har ansvaret for «den kaotiske bussdriften i vinter».

Det har vært store utfordringer med bussene i Oslo denne vinteren. Bildet er fra tidligere i vinter da en buss sto fast mellom Maridalsveien og Frysjaveien.
Det har vært store utfordringer med bussene i Oslo denne vinteren. Bildet er fra tidligere i vinter da en buss sto fast mellom Maridalsveien og Frysjaveien. Foto: Truls Nygård/NTB
5. mars 2024 - 07:16

– Vi er sterkt bekymret for kollektivtransportens fremtid. Denne modellen er ikke bærekraftig for en ny vinter, sier bystyrerepresentant Mari Rise Knutsen i en pressemelding.

Bussene i hovedstaden hadde alvorlige problemer i flere perioder da det var som kaldest og snødde som mest i vinter. Kaoset innebar omfattende innstillinger, busshavarier og forsinkelser.

På det verste var busstrafikken nesten lammet i hovedstadsområdet.

– For oss er det viktigst å høre fra fagfolkene – de tillitsvalgte, både tidligere og nåværende direktør for Unibuss og konsernsjef i Sporveien, sier Knutsen.

Hun har ikke tillit til de forklaringene Ruter har gitt om årsakene til kaoset og «vil ha rede på om det er andre måter å organisere kollektivtransporten».

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.