Oslo-ordførerens bror: – Jeg hater Tesla-sjåfører

Tesla-sjåfører gir blaffen i trafikkregler, mener forfatter og filmskaper Erling Borgen. Han kaller sjåførene miljødrittsekker. – Jeg hater Tesla og sjåførene.

Oslo-ordførerens bror: – Jeg hater Tesla-sjåfører
– Tesla-sjåfører tror de eier veiene – og derfor kan bryte det som er av trafikkregler og folkevett, skriver Erling Borgen. Foto: Marius Valle

Borgen kommer med kraftsalven i et innlegg på Facebook, ifølge Dagbladet.

– I dag morges ble jeg nesten kjørt ned av en Tesla-drittsekk i en fotgjengerovergang i Oslo sentrum. Det er langt fra første gang. Jeg sier det som det er: Jeg hater Tesla og Tesla-sjåfører (med et par unntak), skriver Borgen.

– De tror de eier veiene – og derfor kan bryte det som er av trafikkregler og folkevett, skriver han videre.

Borgen er broren til Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV). Elbilsjåfører i Oslo kan blant annet parkere gratis eller til redusert pris på kommunale parkeringsplasser og får redusert takst på bomstasjoner.

– De kjører i egne miljøfelt. De betaler ingen bomavgifter. De betaler ingen ting på ferjer eller på Hardangerbroen. Det råeste er at de får statssubsidier til sine biler på mange hundre tusen kroner, disse miljødrittsekkene. Jeg simpelthen hater hele Tesla-konseptet, skriver han.

Til Dagbladet sier Borgen at «det er meningsløst at de rikeste i Norge som har råd til å kjøpe de feteste bilene, får skattesubsidier».

Han sier at han selv har tenkt å kjøpe elbil, men ut fra egen økonomi og ikke på grunn av skattesubsidier.

Borgen er dokumentarfilmskaper og er ansatt som professor ved Den norske filmskolen på Lillehammer. Han var i 20 år ansatt i NRK, blant annet som utenrikskorrespondent.

Les også

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.