BYGG

Oslo kan få World Trade Center

Mona StrandeMona StrandeJournalist
23. mars 2007 - 11:32

World Trade Centers

  • World Trade Centers Association (WTCA) ble grunnlagt i 1970, og er en verdensomspennende organisasjon med hovedkvarter i New York.
  • Assosiasjonen har som mål å fremme fred og stabilitet gjennom økt internasjonal handel.
  • Det finnes 289 World Trade Centers i 85 land.
  • Danmark har ett World Trade Center i København, Finland har to i Helsinki og Sverige har tre: I Stockholm, Gøteborg og Malmø.

Kilde: WTCA

Det er forvaltningsselskapet Norden Capital Partners som går med planene om et eget bygg for internasjonal handel i Norge.

Kommunen positiv

- Vi har kjøpt rettighetene til å etablere et World Trade Center i Oslo, og drømmen er en lokalisering på Vestbanen. Vi er i dialog med samarbeidspartnere som er seriøst interessert i et mulig tomtekjøp på Vestbanen, sier partner Per Saxegaard i Norden Capital Partners til Dagens Næringsliv.

Tomtene på Vestbanen eies i dag av Statsbygg, og ifølge avisen er Oslo kommune i utgangspunktet positive til et World Trade Center på Vestbanen.

Selges i vår

Oslo kommune skal kjøpe hoveddelen av området til bygging av et kulturbygg på 45.000 kvadratmeter. Foreløpig er det klart at Deichmanske Hovedbibliotek og Stenersensamlingen skal flyttes dit.

Ifølge Dagens Næringsliv utreder Utenriksdepartementet en mulig flytting til et planlagt bygg på 27.000 kvadratmeter i samme område.

De to gjenværende vestbanetomtene, med planlagte bygg på 24.000 og 10.500 kvadratmeter, skal etter planen lyses ut for salg innen utgangen av mai.

Må omreguleres

I utgangspunktet er begge disse tomtene regulert til bolig, men Oslo kommune har åpnet for at den minste kan omreguleres til et hotell.

Nå ser det også ut til at de kan tenke seg å omregulere den største tomten fra bolig til næringsbygg.

Men Norden Capital Partners kan komme til å måtte betale dyrt for tomten: Tomtebelastningen kan passere 15.000 kroner kvadratmeteren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.