Oslo har gitt ut millioner i subsidier til solcelleprosjekter - nå er potten tom

Stadig flere har benyttet seg av Oslos støtteordning for solceller. Nå er potten tom.
Stadig flere har benyttet seg av Oslos støtteordning for solceller. Nå er potten tom. Bilde: Sun Net
12. mai 2016 - 16:32

Hele potten til Oslo kommunes støtteordning for solceller er tom, bare fire måneder inn i 2016.

Hittil er det delt ut 6 millioner kroner i støtte til Oslo-borgere som vil montere solceller på boligen, etter at Oslo kommune innførte støtteordningen for solceller 1. januar 2015.

Oslo har fortsatt landets mest gunstige støtteordning for solceller, hvor søkere kan få dekket 40 prosent av investeringen. Men nå er det altså tomt - i denne omgang. 

- Vi har brukt opp pengene. Midlene til solcelle-støtten er bevilget i tre omganger, hvor vi har fått to millioner hver gang. Nå har vi bedt om å få ytterligere to millioner, men vi kan ikke forskuttere politiske beslutninger, sier økonomisjef Morten Egil Haugen i  Klima- og energiprogrammet i Oslo kommune til Teknisk Ukeblad.

Rekordinteresse

Så langt har totalt 110 personer fått innvilget støtte til å legge solpanel på taket. De 110 anleggene har en samlet installert effekt på 650 kWp, med en forventet solstrømproduksjon på 612.603 kilowattimer i året.  

I løpet av hele 2015 ble 2,5 millioner kroner utbetalt til huseiere som la solceller på taket. Det betyr at brorparten av midlene er tildelt i løpet av de fire første månedene i år. 

- Interessen for støtteordningen er stor og økende. Vi hadde en temakveld om solceller nylig, og det var rekordstort oppmøte målt opp mot tidligere temakvelder, uavhengig av tema. Det er tydelig at solenergi er i vinden, sier økonomisjef Morten Egil Haugen i  Klima- og energiprogrammet.

Det betyr at mye har skjedd siden i fjor sommer, da Teknisk Ukeblad tok tempen på solcelle-interessen i Norge. Den gang var det sparsom interesse for de norske støtteordningene. 

Usikker fortsettelse

Byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg (MDG) i Oslo vil ikke forskuttere behandlingen av søknaden om 2 nye millioner til støtteordningen for solceller.

Nguyen Berg sier imidlertid følgende gjennom pressekontakt Kristin Stormo: 

- Det er veldig positivt at mange søker og er interessert i å skaffe seg solceller, men jeg har ennå ikke fått søknaden på mitt bord, og kan derfor ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt, sier byråden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.