Ormen Lange på National Geographic-TV

Ormen Lange på National Geographic-TV
Ormen Lange rørledning. Bilde: Norsk Hydro

Norsk Hydro og norsk leverandørindustri får en solid fjær i hatten når den velrenommerte fjernsynskanalen retter fokus mot det norske prosjektet.

Dubai og USA

Kvalitetskanalen National Geographic Channel setter Ormen Lange i samme kategori som den flotte Golden Gate-brua ved San Fransisco, palmeøyene ved Dubai og kraftverksdemnigen Hoover Dam i USA.

Serien skal presentere noen av verdens mest storslåtte konstruksjoner. National Geographic Channel skal ta for seg både planlegging, arktiektur, design og funksjon.

Imponerer

Fjernsynskanalen opplyser at Ormen lange fascinerer fordi dette prosjektet står overfor voldsomme utfordringer.

National Geographic trekker fram de store dybder, uforutsigbar havbunn, sterk strøm og anleggsbygging i et tøft klima med temperaturer under frysepunktet, ekstreme vindforhold og enorme bølger.

Stolt

Opptakene til programmet startet denne uka og er ferdig før mai er omme. Det er foreløpig ikke satt noen dato for når programmet skal sendes.

- Ormen Lange er et komplisert prosjekt, en undersjøisk gigant, og har en svært viktig betydning i det norske olje- og gasseventyret. Vi synes det er stas at Norge er representert på listen over byggverkene vi viser, sier PR-ansvarlig i National Geographic Channel Norge, Stine Eriksen, ifølge en pressemelding fra National Geographic.

Hvilke andre teknologiprosjekter hadde fortjent samme oppmerksomhet fra National Geographic?