BYGG

Ordfører siktet for grov korrupsjon i byggesak

Nittedals ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) sitter i dag i avhør hos Økokrim.

Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen fotografert i forbindelse et jordras i kommunen i fjor.
Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen fotografert i forbindelse et jordras i kommunen i fjor. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
23. juni 2020 - 10:39

Nittedals ordfører Hilde Thorkildsen (Ap) er en av flere som er siktet for grov korrupsjon i en Økokrim-sak. Forsvareren tror saken ender med henleggelse.

Ifølge Romerikes Blad gjorde politiet beslag hjemme hos ordføreren 13. februar i år. Det er også gjort beslag på rådhuset.

Tirsdag sitter hun i avhør hos Økokrim.

Flere siktede

– Vi har siden starten av året etterforsket en sak hvor det foreligger mistanke om grov korrupsjon i en kommune. Flere personer er siktet og avhørt i saken. Blant de siktede er kommunens ordfører, sier konstituert førstestatsadvokat Esben Kyhring i Økokrim.

Ifølge Aftenposten skal saken ha startet med et anonymt varsel til kommunen. Det skal gå ut på at ordføreren i forbindelse med en byggesak «skal ha fremmet eller på annen utilbørlig måte ha tatt hensyn til utbyggers synspunkter i utbyggingssaken» – noe hun skal ha fått en fordel i form av betaling eller lignende for.

– Jeg kan bekrefte at Økokrim etterforsker Hilde Thorkildsen for mistanke om grov korrupsjon. Hun samarbeider med politiet på alle mulige måter og føler seg helt trygg på at når alle dokumenter er gjennomgått, så ender saken med henleggelse, sier ordførerens forsvarer, advokat Geir Lippestad.

Mathilde Tybring-Gjedde vil gjøre søknadsprosessen for solkraftverk enklere og mer forutsigbar.
Les også

Mathilde Tybring-Gjedde: Vil bygge ut mindre kraftverk på «allerede rasert natur»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.