KARRIERE

Orden i dekkbransjen

DEKK-SKOLEN: Via e-læring på nett, kan verkstedpersonell få utdanning i dekkfaget.
DEKK-SKOLEN: Via e-læring på nett, kan verkstedpersonell få utdanning i dekkfaget. Bilde: SKI DEKK
Tore Stensvold
1. feb. 2007 - 10:26

Kvalitetssjef Casper Bergmann i selskapet Vianor sier at hele 60 av deres montører spontant meldte interesse.

25 av disse er nå i gang som elever ved den nettbaserte fjernundervisningen i regi av Byåsen Vidergående i Trondheim.

Byåsen videregående

Vianor tok - så fort forslaget til nye forskrifter kom fra Vegdirektoratet - initiativet til denne voksenopplæringen . At dette ble et samarbeid med nettopp Byåsen videregående skole i Trondheim, er ikke overraskende.

Byåsen har svært god kompetanse på bil, med tradisjoner som går langt tilbake i daværende Lade videregående skole, som gjerne ble kalt "Bilskolen". Den er nå nedlagt, og videreført som en del av den nye skolen på Byåsen.Stor bilavdeling

Her er bilavdelingen en av flere avdelinger, med bred kontaktflate mot både Norges Bilbransjeforbund og bilimportørene.

- Yrkes-NM i bilfag ble arrangert på skolen for to år siden, skolen er i dag eneste i landet med full dekning på bilfag. Det sier hovedlærer Halgeir Bøgeberg.

- Fjernundervisnisng via internett er fremtidens læremåte. Byåsen utvikler derfor nå nytt læremateriell for bilfag - digitalt og med animasjoner.

For skoletrette

Dette kan gi store fordeler for personer som er skole- eller læretrette, og selvsagt for dem som har lese- og skrivevansker. Dessuten får elevene på denne måten bruke PC'en - som de er så glade i - ekstra mye, mener skolen.

Fjernundervisningen i dette faget er beregnet til 18 måneder, og starter med en to-dagers samling som stort sett handler om bruk av læremidler, bruk av data og generell studieveiledning.

Verksted forsvant

Casper Bergmann understreker at det nye opplegget er svært viktig i forhold til den nye verkstedloven som har trådt i kraft.

Bilgummiverkstedene forsvant som egen verkstedgruppe og ble erstattet av hjulutrustningverksted.

For å opprettholde verkstedsgodkjenning etter at overgangsordningen er over, må disse ha medarbeidere med fagbrev i rollen som teknisk leder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.