OFFSHORE

Optimistisk studie om oljeutvinning

24. okt. 2001 - 15:20

Selskapene gjorde det i dag kjent at første fase i en samarbeidsstudie om teknologiske utfordringer med havbunnsprosessering på dypt vann er fullført.

I tillegg til å synliggjøre potensialet viste studien at havbunnsprosessering gir miljøfordeler, og at verdien på eksisterende infrastruktur kan økes. Dette oppnås ved å redusere syklustiden, øke produksjonsratene og øke utvinningen sammenlignet med tradisjonelle flytende produksjons-, lagrings- og losseenheter for noen felter på dypt vann.

Prosjektet fortsetter

Nå starter fase to av studiene, som dreier seg om å utvikle teknologier for prosesseringsanlegg på havbunnen. I dagens anlegg blir olje, vann og gass fra brønnhodet på havbunnen sendt i rør til flytende produksjons-, lagrings- og losseenheter hvor separeringsprosessen finner sted. Nå skal teknologigrupper i Norge, Storbritannia og USA analysere om standardiserte, modulære, kompakte og fjernstyrte anlegg på havbunnen kan fylle tomrommet mellom nåværende undervannsteknologi og framtidige løsninger hvor det ikke er noen prosessering på overflaten.

Områder som skal utvikles er olje- gass- og vannseparasjon, prosesskontroll og instrumentering, pålitelighet, strømningsbehandling, måling av olje i vann, prosessmodellering, behandling av faste bestanddeler, pumping og kraftdistribuering under vann.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.