DATATELE

Opprør i Opera

BEDENDE: Opera-gründer og direktør Jon von Tetzchner ber om ro i selskapet.
BEDENDE: Opera-gründer og direktør Jon von Tetzchner ber om ro i selskapet. Bilde: Trond Heggelund
Mona StrandeMona StrandeJournalist
19. juni 2007 - 08:07

Det er i ferd med å bryte ut fullt aksjonæropprør i programvareselskapet Opera, som har falt over 60 prosent på børsen siden toppen i mars 2006, skriver Dagens Næringsliv.

Aksjonærrot

Flere av aksjonærene skal i lengre tid ha vært lei av måten gründeren Jon S. von Tetzchner leder selskapet på, noe styret har vært klar over.

Problemet for de andre aksjonærene er at Tetzchner kontrollerer rundt 15 prosent av selskapet, og totalt over 30 prosent sammen med andre sentrale personer i og rundt selskapet.

Bruker eiermakt

Dagens Næringsliv skriver at styret ønsket at Tetzchner skulle gå over til en annen stilling i selskapet. Dette ville ikke Tetzchner, som har svart med å bruke eiermakt, og kaster styret. Inn kommer styremedlemmer som står Tetzchner nær.

I innkallelsen til torsdagens generalforsamling i Opera, beklager valgkomiteen sitt eget forslag til nytt styre:

– Vi har kommet til et forslag på et styre vi synes er kompetent, men som vi skriver, skulle vi gjerne hatt en bredere representasjon. Noen kandidater ble forespurt, men de ville ikke sitte i den konstellasjonen vi har foreslått. Utover dette har jeg ingen kommentarer, sier medlem av valgkomiteen, investeringsdirektør Torkild Varran i DnB Nor Kapitalforvaltning, til DN.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.