KARRIERE

Oppretter 3.800 nye studieplasser

550 nye realfaglige studieplasser skal opprettes, i tillegg til over 3000 andre.
550 nye realfaglige studieplasser skal opprettes, i tillegg til over 3000 andre. Bilde: colourbox.com
15. mai 2009 - 11:19

1.000 av de nye studieplassene skal fordeles på lærerutdanning, førskolelærerutdanning og videreutdanning i barnehagepedagogikk.

Realister og helsearbeidere

850 av plassene går til helse- og sosialfaglige utdanninger, og 550 til realfagsområdet. 600 plasser går til andre studieretninger som institusjonene selv vil prioritere, og 800 plasser går til desentralisert utdanning og etter- og videreutdanning.

I tillegg øker regjeringen basisbevilgningen til de høyere utdanningsinstitusjonene med 80 millioner kroner.

Voksenopplæring

Kunnskapsdepartementet vil dessuten øke bevilgningene til fagskolene med 20 millioner kroner, noe som gir rom for 400–450 nye plasser.

Videre foreslår regjeringen å bruke 20 millioner kroner til opplæring for voksne, og 35 millioner kroner til tiltak mot frafall i videregående skole.

Fornøyd

NITO er fornøyd med bevilgningene.

–Det er positivt at Regjeringen velger å satse på fullfinansierte studieplasser, og NITO er spesielt fornøyd med at såpass mange studieplasser knyttes til realfagene, sier president Marit Stykket i en pressemelding.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.