MOBIL

Oppgradert versjon av Galaxy S på vei

Samsung har økt prosessorkraften og fått på plass et bedre batteri i den nye versjonen av Galaxy S.

1. apr. 2011 - 09:00

Samsungs Hulken-telefon Galaxy S2 skal være på plass i butikkhyllene en gang før sommeren, og nå ser produsenten ut til å ha enda et alternativ på trappene.

Den nye telefonen får ifølge ryktene navnet Galaxy S Plus, og vil ha nøyaktig samme mål, utseende og skjerm som originalen.Den nye versjonen av Galaxy S til venstre. Tabellen er hentet fra Geek.com.

Går over til Qualcomm

Forskjellene finner du i selve kjernen i telefonen: I Galaxy S Plus har Samsung har byttet ut sin egen Hummingbird-systembrikke med Qualcomms MSM8255ST. Denne har en prosessorhastighet  på hele 1,4 GHz.

Batteriet er også skiftet ut, og du får nå en kapasitet på 1650 mAh istedenfor 1500 mAh.

Oppgradering.. eller nedgradering?

Selv om prosessorhastigheten på 1,4 GHz er kvasse saker, er ikke dette noe du bør se deg blind på. Grafikkmaskinvaren i den nye systembrikken er Adreno 205, som er en klar nedgradering iforhold til PowerVR SGX540-maskinvaren som står i originalversjonen av Galaxy S. 

Dette er vel så viktig for ytelsen som prosessorkraften, særlig når du surfer på nett og spiller spill. Vi mistenker derfor at ytelsen i Galaxy S Plus vil være den samme, eller til og med dårligere enn i originalen.

Telefonen skal forøvrig komme på markedet i Russland neste måned, og vil mest sannsynlig også dukke opp i resten av Europa på dette tidspunktet.

Leter Samsung etter riktig samarbeidspartner?

Da Samsung utviklet Hummingbird-systembrikken sin var Intrisity en sentral del i prosessen. Dette selskapet er nå kjøpt opp av Apple. Man kan jo lure på om det er dette som er årsaken til at Samsung har Nvidia-maskinvare i Galaxy S2 og Qualcomm-maskinvare i Galaxy S Plus istedenfor å kjøre egne løsninger.

Kilde: Android Community

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.