Oppgraderingen av tunnelene på Haukelifjell: - Starter tidligst i 2020

I juni i år skulle Vegvesenet ha begynt å rehabilitere to tunneler og et skredoverbygg på E134 Haukelifjell.

Østre portal på Haukelitunnelen. Oppgraderingen av blant annet denne tunnelen er nå utsatt et år.
Østre portal på Haukelitunnelen. Oppgraderingen av blant annet denne tunnelen er nå utsatt et år. Foto: Espen Bratlie, Samfoto/Scanpix
18. feb. 2019 - 12:15

Nå er det hele utsatt et år.

– Vi fikk ikke penger for 2019, og det er jo Vegdirektoratet og departementet som styrer pengesekken. Men det er ingen stor katastrofe. Vi løser det, og vi har en plan, sier Stig Berg-Thomassen, prosjektleder tunnel i Vegvesenets Region sør, til Veier24.

Det er Vågslidtunnelen (vel 1,6 km.), Haukelitunnelen (5,7 km.) og Svandalsflona skredoverbygg (ca 1 km.) som skal oppgraderes.

Tilstanden er ikke bra

– Tilstanden for tunnelene?

– Den er ikke bra. Skal tunnelene være både farbare og trafikksikre så er det absolutt påkrevd å få gjort noe. Og får vi pengene, så kan vi trykke på knappen til høsten, og da kan rehabiliteringen gjennomføres fra og med 2020, sier han.

– Men det er korte sesonger på fjellet. Arbeidet i Vågslidtunnelen vil ta en sommersesong å gjennomføre, men Haukelitunnelen tar to til 2,5 sommere. Og så spørs det hvordan vintrene blir, det er alltid et forbehold i høyfjellet, sier Berg-Thomassen.

Kvalitetssikres i Direktoratet

I handlingsprogrammet er tunnelprosjektet på Haukelifjell oppført med et kostnadsoverslag på 400 millioner 2017-kroner.

– I handlingsprogrammet ligger det midler med planlagt oppstart i 2019, og prosjektet har noe midler til forberedende arbeid. Men grunnlaget for å lyse prosjektet ut i markedet foreligger ikke, så nå jobber vi med å kvalitetssikre prosjektet. Det trengs at styringsdokumenter foreligger og kostnadene er grundig nok vurdert, sier Even Mortensen i Vegdirektoratet.

LES OGSÅ: Geir var med da snøen ble frest bort fra veien gjennom Dyrskar på Haukelifjell

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.