MOBIL

Oppgraderer Galaxy Note 10.1

Dobbelt så mange prosessorkjerner, dobbelt så mye RAM.

6. aug. 2012 - 14:55
Vis mer

Samsung holdt seg roligere enn vanlig under årets Mobile World Congress, noe som skyldtes at toppmodellen Galaxy S III ikke ble lansert før et par måneder senere. Men helt fritt for produkter var det ikke, og produsenten viste for eksempel frem Galaxy Note 10.1, som kort fortalt er nettbrett-versjonen av kjempetelefonen Galaxy Note.

LES OGSÅ: Slik blir Samsung Galaxy Note II

I dag annonserte Samsung at de kommer med en oppgradert versjon av nettbrettet. Navnet er fremdeles Note 10.1, men maskinvaren er kraftig oppgradert.

Mens utgaven vi kikket på i februar hadde en tokjernet 1,4 GHz-prosessor har det kommende brettet fått den samme maskinvaren som Galaxy S III, altså en firekjernet prosessor (fremdeles 1,4 GHz) med oppgradert grafikkbrikke.

I tillegg har den nye Note 10.1-versjonen hele 2 GB arbeidsminne (RAM), så her burde ikke multitasking være noe problem.

Ellers er det samme konsept som resten av Note-familien, med S-Pen (altså stylusen) og tilhørende programvarepakke.

Rett rundt hjørnet

Ifølge Samsung skal Note 10.1 komme på markedet i hele verden allerede iløpet av måneden. Som resten av nettbrettene i dag kan du velge mellom en ren Wi-Fi-variant og en versjon med støtte for SIM-kort og HSPA+ (21 Mbps/5,76 Mbps). Den leveres med tre forskjellige lagringskapasiteter: 16, 32 og 64 GB.

Det er foreløpig usikkert hvor mange varianter som tas inn her til lands.

Vi kommer høyst sannsynlig tilbake med en nærmere titt på godsaken under IFA-messen i Berlin i månedsskiftet.

Her er Samsungs egen skrytevideo av det kommende nettbrettet:

Kilde: Samsung

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.