KARRIERE

Oppgaver i kø for unge ingeniører

Fra 1. oktober overtar Shell operatørskapet til Ormen Lange fra Hydro.
Fra 1. oktober overtar Shell operatørskapet til Ormen Lange fra Hydro. Bilde: Shell
Truls Tunmo
6. sep. 2006 - 07:21

Oljeselskapene er sultne på ingeniører for tiden, og Shell er ikke noe unntak.

Behovet for arbeidskraft hos den internasjonale oljegiganten er formidabelt, både ferske og erfarne.

Den 1. oktober 2007 skal Shell overta operatøransvaret for Ormen Lange, og frem til 2009 skal selskapet gjennomføre et veldig aktivt leteprogram i Norskehavet.

Nytt og gammelt

– I fjor vår gjorde vi funnet Onyx i Norskehavet. I dette området skal det letes etter mer olje frem til begynnelsen av 2007. Og på Draugenfeltet jobbes det med å forlenge produksjonstiden, sier seniorrekrutterer Thor Lydersen i AS Norske Shell.

Nyutdannede ingeniører ønskes velkommen. De kan vente seg ordentlige oppgaver når de begynner i Shell.

– Det er viktig for oss at disse ingeniørene får ekte jobber med en gang, at det blir ordentlige arbeidsoppgaver som står i forhold til våre forretningsplaner. Men i tillegg vil de parallelt få en strukturert opplæring og kursing, og de vil få coaching og mentoring, sier Lydersen.Må kjempe

For ingeniørerne er det generelt gode tider om dagen, og Lydersen innrømmer at selskapet må kjempe for å få de beste kandidatene.

– Likevel føler vi at vi har lyktes så langt med rekrutteringen. For selv om jobbtilbudene står i kø, har aldri så mange ingeniører på jakt etter jobb henvendt seg til oss. De som kontakter oss, er også godt orientert om selskapet – både hvor vi står nå og med hensyn til fremtiden, sier Lydersen.

Internasjonale karrieremuligheter

Ved å jobbe i et globalt storkonsern som Shell, er mulighetene for en internasjonal karriere store. Med virksomheter i over 145 land finnes mange karrieremuligheter i utlandet.

Forskningsarbeidet til Shell er organisert gjennom Shell Global Sollution. Hovedbasene ligger i Housten (USA) og Rijswijk (Nederland) og i Oslo (Shell Technology Norway). De viktigste områdene innen oppstrøm i Europa er i Haag (Nederland) og i London. Dessuten i russiske Shakalin, i Nigeria, Brunei, Filippinene og Qatar.

Les mer om: