MOBIL

Oppfølger til Galaxy S om en måned

Snart skal mobilprodusentene måle krefter på Mobile World Congress. Og nå kan det se ut som Samsungs 2011-flaggskip er ute av skapet.

12. jan. 2011 - 11:26

Ukene i forkant av Mobile World Congress er hvert eneste år preget av mye rykter og avsløringer rundt produsentenes nye toppmodeller, som tradisjonelt blir presentert på denne messen.

Til nå i år har det for eksempel dukket opp bilder av Sony Ericssons oppfølgere til Xperia X10 Mini og Xperia X10, mens LG valgte å komme ut av skapet en hel del tidligere med dobbeltprosessor-telefonen Optimus 2X og Optimus Black.

Og nå ser det ut til at ryktebørsen også har kommet Samsung i forkjøpet. Ikke helt overraskende ser det ut til at produsenten skal presentere oppfølgeren til  suksesstelefonen Galaxy S under arrangementet neste måned.

Den kommende telefonen blir foreløpig bare omtalt som Galaxy S2, men at dette blir det endelige navnet er langt fra sikkert.

Neste generasjons skjermteknologi - selvsagt

Selv om de fleste detaljene rundt Galaxy S2 fremdeles er hemmelig, er flere av de mest interessante spesifikasjonene lekket. Samsung har, i likhet med tidligere år, en ny og forbedret OLED-variant klar: Super AMOLED Plus.

Uten at vi vet nøyaktig hva dette innebærer regner vi med at klarere farger, høyere lyssterkhet og lavere strømforbruk som vanlig står på forbedringslisten. Skjermen skal forøvrig ha en størrelse på hele 4,3 tommer.

Ellers skal Galaxy S2 være utstyrt med NFC, noe som er i tråd med Samsungs satsing på teknologien de siste månedene.

Doble prosessorer

I 2010 brukte samtlige mobilprodusenter varianter av ARMs prosessorarkitektur Cortex A8 i toppmodellene sine, og i år er det Cortex A9 MPCore som gjelder. Som navnet tilsier er denne arkitekturen tilrettelagt for flere prosessorkjerner, og Galaxy S2 vil høyst sannsynlig være blant modellene som kommer med doble prosessorer i år. 

Les også: Dette betyr doble prosessorer for deg »

I butikkene til sommeren?

Med tanke på suksessen Samsung har hatt med fjorårets toppmodell, Galaxy S, blir vi overrasket om produsenten forandrer merkbart på strategien i år. Vi antar derfor at du vil finne Galaxy S2 i butikkhyllene noen uker før Apples antatte lansering av sin neste iPhone, altså i begynnelsen av juni. Prisen vil nok heller ikke være nevneverdig forandret, så forvent å måtte betale mellom 4500 og 5000 kroner når den tid kommer. 

Kilder: BGR, Übergizmo

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.