Oppfølger til Galaxy Note på vei?

Ryktemølla melder om større skjerm, sterkere maskinvare og høyere oppløsning.

Oppfølger til Galaxy Note på vei?

Dersom du er ute etter den aller største skjermen med den aller høyeste oppløsningen er det verken Samsung Galaxy S IIILG Optimus 4X HD eller HTC One X som gjelder - da er Samsung Galaxy Note veien å gå. 

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Note

Galaxy Note har en skjermstørrelse på hele 5,3 tommer og kjører en oppløsning på 1280 x 800 piksler. Dette gjør den svær som få, men det bryr ikke målgruppen seg om. Ihvertfall ikke i negativ forstand.

Vanvittig skjermoppløsning i oppfølgeren

Og nå snakkes det i korridorene om at Samsung-beistet får en oppfølger allerede til høsten. Denne skal visstnok få navnet Galaxy Note 2 (vi tipper på Note II). Her skal skjermstørrelsen ha økt til 5,5 tommer, og den skal kjøre ut bildet i 1680 x 1050 piksler.

For å gi et inntrykk av hvor høy denne oppløsningen er kan vi nevne at det er nøyaktig like høyt som den vi akkurat nå kjører ut på 22-tommeren på jobb - og bildet her er strengt tatt ganske så skarpt.

Skjermtypen skal være den samme som i Galaxy S III, altså en Super AMOLED-skjerm. Det betyr at du får to underpiksler per piksel istedenfor tre (som i Super AMOLED Plus), men dersom den oppgitte oppløsningen stemmer vil du ikke merke noe til dette i praksis.

Muskelbunt

For å drive en skjerm som dette nytter det ikke med fjorårets maskinvare, og Galaxy Note 2 ryktes derfor å få Samsungs Exynos 5250-systembrikke. Det viktigste punktet her er at grafikkbrikken i denne maskinvaren støtter en skjermoppløsning helt opp til 2560 x 1600 piksler.

Les mer om Exynos 5250-maskinvaren

Vi har vært i kontakt med Samsung som ikke kunne gi oss noen informasjon rundt Galaxy Note 2. Ryktene skal ha det til at godsaken skal lanseres i slutten av oktober - som tilfeldigvis er samtidig som IFA-messen i Berlin, altså arrangementet der Galaxy Note så dagens lys i fjor. 

Og denne gangen skal vi faktisk være tilstede.

Kilder: Android Authority, Ubuntu Life

Mobili takker Toni for tipset!

Les mer om: