MOBIL

Oppfølger til Galaxy Note på vei?

Ryktemølla melder om større skjerm, sterkere maskinvare og høyere oppløsning.

8. juni 2012 - 06:00

Dersom du er ute etter den aller største skjermen med den aller høyeste oppløsningen er det verken Samsung Galaxy S IIILG Optimus 4X HD eller HTC One X som gjelder - da er Samsung Galaxy Note veien å gå. 

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Note

Galaxy Note har en skjermstørrelse på hele 5,3 tommer og kjører en oppløsning på 1280 x 800 piksler. Dette gjør den svær som få, men det bryr ikke målgruppen seg om. Ihvertfall ikke i negativ forstand.

Vanvittig skjermoppløsning i oppfølgeren

Og nå snakkes det i korridorene om at Samsung-beistet får en oppfølger allerede til høsten. Denne skal visstnok få navnet Galaxy Note 2 (vi tipper på Note II). Her skal skjermstørrelsen ha økt til 5,5 tommer, og den skal kjøre ut bildet i 1680 x 1050 piksler.

For å gi et inntrykk av hvor høy denne oppløsningen er kan vi nevne at det er nøyaktig like høyt som den vi akkurat nå kjører ut på 22-tommeren på jobb - og bildet her er strengt tatt ganske så skarpt.

Skjermtypen skal være den samme som i Galaxy S III, altså en Super AMOLED-skjerm. Det betyr at du får to underpiksler per piksel istedenfor tre (som i Super AMOLED Plus), men dersom den oppgitte oppløsningen stemmer vil du ikke merke noe til dette i praksis.

Muskelbunt

For å drive en skjerm som dette nytter det ikke med fjorårets maskinvare, og Galaxy Note 2 ryktes derfor å få Samsungs Exynos 5250-systembrikke. Det viktigste punktet her er at grafikkbrikken i denne maskinvaren støtter en skjermoppløsning helt opp til 2560 x 1600 piksler.

Les mer om Exynos 5250-maskinvaren

Vi har vært i kontakt med Samsung som ikke kunne gi oss noen informasjon rundt Galaxy Note 2. Ryktene skal ha det til at godsaken skal lanseres i slutten av oktober - som tilfeldigvis er samtidig som IFA-messen i Berlin, altså arrangementet der Galaxy Note så dagens lys i fjor. 

Og denne gangen skal vi faktisk være tilstede.

Kilder: Android Authority, Ubuntu Life

Mobili takker Toni for tipset!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.