ENERGI

Operatør: Gassrørledningen Balticconnector vil være ute av drift i fem måneder

Det vil ta minst fem måneder å reparere gassrørledningen Balticconnector, opplyser operatøren ifølge Reuters.

Den ødelagte gassrørledningen vil være ute av drift til 1. april 2024, mener operatøren. Her patruljerer den finske kystvaktens «Turva» området der lekkasjen oppsto.
Den ødelagte gassrørledningen vil være ute av drift til 1. april 2024, mener operatøren. Her patruljerer den finske kystvaktens «Turva» området der lekkasjen oppsto. Foto: Finlands grensevakt
11. okt. 2023 - 15:27

Dermed er den ute av drift fram til 1. april 2024, heter det videre.

Balticconnector er en toveis rørledning på 77 kilometer som forbinder gassnettet i Finland og Estland. Rørledningen har en diameter på 70 centimeter og gir også Finland tilgang til gass fra Latvia. Den ble satt i full drift da Russland kuttet gassforsyningene til Finland i mai i fjor.

Klokken 2 natt til søndag begynte trykket i rørledningen plutselig å falle, og rørledningen er nå ute av drift. Det er konstatert at det var et brudd på gassrørledningen som forårsaket lekkasjen.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg varsler et «samlet og bestemt svar» hvis det viser seg at skadene på rørledningen skyldes et angrep.

Onsdag reiste Sveriges statsminister Ulf Kristersson til Washington for å signere Nato-dokumenter, som av formelle årsaker må arkiveres i USA.
Les også

Måtte vente lenger på Nato-medlemskap enn noen hadde trodd: – Tåpelig

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.