Operaen er overrakt

GLADE GUTTER: Direktør Bernt Bauge (t.v.) og operasjef Bjørn Simensen mottok fredag nøkkelen til den nye operaen i Bjørvbika i Oslo av kultur- og kirkeminister Trond Giske. (Bilde: Mona Strande)
ENDELIG: Byggeprosessen i Bjørvika har pågått i åtte år. Nå kan endelig publikum strømme til praktbygget. (Bilde: Mona Strande)
HEDRET: Prosjektleder Roar Brodal ble hedret og takket fra flere enn fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (t.v.). Han mottok også Operafondets siste pris, og ble kalt prosjektets store dirigent. (Bilde: Mona Strande)
FORNØYD: - Jeg tror vi har dekning for å si at teknologisk, arkitektonisk og organisatorisk er dette et av de mest avanserte byggene som er bygd i verden de siste fem årene, sier Tarald Lundevall fra Opera-arkitekten Snøhetta. (Bilde: Mona Strande)
STORSTUE: Hovedsalen en uke før Operaen offisielt åpner dørene for publikum. De siste finjusteringer av lys og akustikk gjøres. (Bilde: Mona Strande)
FORNØYD: Byrådsleder Erling Lae sier Operaen ikke bare er et praktbygg, men også et viktig ledd i byutviklingen i Oslo kommune. (Bilde: Mona Strande)
EIK: Foajeen i det nye operahuset er preget av røff eik. (Bilde: Mona Strande)
KUNST: Man trenger ikke henge kunst på veggen når veggen i seg selv er et kunstverk. Her fra foajeen i Operahuset. (Bilde: Mona Strande)
PÅ PLASS: Oslos ordfører Fabian Stang ville ikke gå glipp av nøkkeloverrekkelsen i Operahuset fredag. (Bilde: Mona Strande)
TIDSPERSPEKTIV: Liva (f.v.), Hannah og Nils var alle et og et halvt år gamle da byggingen av operahuset startet. Fredag hadde de tre, som fyller 7 år i april, fått i oppgave å komme inn på scenen for å overrekke nøkkelen til prosjektleder Roar Bjordal i Statsbygg. (Bilde: Mona Strande)
INGENIØRKUNST: Bosch Rexroth hadde entreprisen på det meste av den avanserte sceneteknikken. - Den norske opera er ikke bare scenekunst, det er også ingeniørkunst - og det er det vi kan, sier adm.dir. Arild Strand i Bosch Rexroth Norge. (Bilde: Mona Strande)
NESTE ETAPPE: Nøkkelen er overrakt, og Den norske opera & ballett kan ta sin nye storstue i bruk. Her danser Maiko Nishino Svanens død fra Svanesjøen. (Bilde: Mona Strande)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå