MOBIL

Open WebOS til høsten

Versjon 1.0 av Open WebOS skal være klar kjappere enn antatt.

26. jan. 2012 - 11:53
Vis mer

Etter å ha levert strålende WebOS-telefoner som Palm Pre var det mange som ble overrasket da det ble kjent at Palm ble kjøpt opp av HP.

De nye eierne startet friskt med å love at alle HP-produkter skulle komme med WebOS i en eller annen variant, og gikk etterhvert over til å annonsere en forretningsmodell der alle produsenter kunne lisensiere plattformen til mobiltelefonene sine.

Dessverre uteble suksessen, og da HP annonserte at de ville droppe WebOS i egne apparater i fjor høst kunne det lett se ut som plattformen var død.

Får åpen kildekode

Noe som er greit med WebOS er at plattformen er særdeles seiglivet. Hver gang vi tror den er i ferd med å forsvinne får den nytt liv i en eller annen form. På tampen av fjoråret kom det gode nyheter fra HP: WebOS blir tilgjengelig under åpen kildekode-lisens.  Dette betyr at det er fritt frem for produsentene å bruke og videreutvikle plattformen uten å betale et øre.

Og her ser det ut til at utviklingen endelig har skutt fart. Da nyheten ble kjent var det usikkert hvor stort tidsperspektiv produsenten hadde på prosjektet, men nå ser det ut til at du allerede til høsten vil kunne hente ned Open WebOS 1.0, som altså blir den første "allmenne" versjonen av operativsystemet. 

Det kan forøvrig også se ut som det vil bli mulig å installere denne WebOS-versjonen på eksisterende telefoner, som Pre og Veer.

Er du utvikler kan du allerede nå ta del i fortsettelsen. Rammeverket Enyo er tilgjengelig for nedlastning.

Kilde: Palm via The Verge

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.